Petak, 20.05.2016.

‘Zlatna harfa’ u Sinju


Pokrajinski susret Zlatna harfa 2016., godišnji susret dječjih župnih zborova, održat će se sutra, 21. svibnja u 10 sati u Svetištu Gospe Sinjske.

Na smotri se očekuje oko 600 sudionika, odnosno 11 dječjih župnih zborova iz Splitsko – makarske nadbiskupije i jedan dječji župni zbor iz Šibenske biskupije.

Misno slavlje za djecu i voditelje zborova predvodit će fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu.

Zlatna harfa je susret dječjih crkvenih zborova koji se održava od 1984. godine. Cilj ovih glazbeno – liturgijskih manifestacija je njegovanje i promicanje liturgijskog pjevanja u Crkvi, a glavni organizatori su Vijeće franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te Institut za crkvenu glazbu ‘AlbeVidaković’ iz Zagreba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Cinco i Marinko’ putuju na Šoltu


U subotu, 21. svibnja sinjski kazalištarci gostuju na otoku Šolti, povodom obilježavanja 5. godišnjice osnutka amaterskog kazališta ‘Sulet’.

Šoltanskoj publici sinjski amateri predstavit će se nagrađenom predstavom Mate Matišića ‘Cinco i Marinko’.

Podsjećamo, na Županijskoj smotri amaterskih kazališta u Trilju predstava ‘Cinco i Marinko’ proglašena je najboljom te predstavlja Splitsko-dalmatinsku županiju na državnoj smotri koja će se održati u Vodicama od 27-29. svibnja. Željko Viculin je za ulogu Cinca dobio nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu i najbolju režiju.

Predstava je na programu u Domu kulture u Grohotama u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjsko kino stigao X-Men: Apokalipsa


Na programu sinjskog gradskog kina ovog vikenda igrat će dva filma.

Večeras u 20 sati i 15 minuta igra fantastični triler X-Men: Apokalipsa. Film će na programu sinjskog kina biti do ponedjeljka, 23. svibnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR