Srijeda, 20.05.2015.

Bogoslovi u župi Potravlje



Nastavljajući program promicanja svećeničko redovničkih zvanja u godini posvećenog života franjevački bogoslovi zajedno sa svojim domagistrom fra Ivicom Jurićem sudjelovali su 17. svibnja 2015. u proslavi sv. Paškala u župi sv. Filipa i Jakova u Potravlju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

Sutra od 9 do 13 sati u prostorijama sinjskog Crvenog križa održat će se redovna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Akciju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Sinj, a pristupit će joj i maturanti sinjskih srednjih škola.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dabar: Sastanak o pripremi i provedbi aktivnosti zaštite od požara

Na poligonu za avanturistički turizam braniteljske zadruge ‘Patriot’ u Dabru sutra od 10 sati održat će se informativno-savjetodavni sastanak o pripremi i provedbi aktivnosti zaštite od požara pred turističku sezonu kao i o projektu HOLISTIC.
U okviru dnevnog reda govorit će se o analizi tijeka priprema i provedbe aktivnosti zaštite od požara pred turističku i žetvenu sezonu, o analizi pripremnih i provedbenih aktivnosti iz Programa aktivnosti za turističku godinu 2015., o projektu HOLISTIC – upoznavanje sa aktivnostima za unaprjeđenje sustava protupožarne zaštite.
Nakon sastanka, u okviru aktivnosti projekta HOLISTIC održat će se postrojavanje i smotra te pokazna vježba Specijalističke postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina Splitsko-dalmatinske županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mobilni šalter u Trilju

Iz triljske Gradske uprave obavijestili su građane s područja grada Trilja da će službenici MUP – PP Sinj s ‘mobilnim koferom s opremom za mobilne urede’, tzv. prijenosnim šalterom biti na raspolaganju sutra od 8 do 14 sati.
Mobilni šalter nalazit će se u prostorijama Gradske uprave radi izdavanja osobnih isprava (osobnih iskaznica, putovnica, prijava /odjava prebivališta, vozačkih dozvola, registracije vozila). Tom prilikom bit će moguće gotovinsko plaćanje i plaćanje upravnih biljega, a građani za izdavanje novih dokumenata trebaju sa sobom imati novu osobnu fotografiju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR