Petak, 20.05.2011.

Obljetnica 2. bojne 4. brigade ZNG-a

Članovi Inicijativnog odbora za proslavu 20. godina od osnutka 2. bojne 4. brigade Zbora narodne garde 'Hrvatski anđeli' iz Otoka obavještavaju sve pripadnike ove postrojbe da će se sutra u 10 sati u crkvi Svetoga Luke održati misa zadušnica za poginule i preminule pripadnike postrojbe. Nakon mise na poslijednja počivališta branitelja položit će se vijenci i zapaliti svijeće.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan 5. Olimpijski festival

U organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Sinja i Dječjeg vrtića 'Bili cvitak' danas je na gradskom stadionu u Sinju održan 5. Olimpijski festival dječjih vrtića.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA - OBJAVLJENE KANDIDACIJSKE LISTE

Gradsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove mjesnih odbora na području Grada Sinja objavilo je dana 18. svibnja 2011.g. kandidacijske liste za članove vijeća 14 mjesnih odbora na području Grada Sinja, za izbore koji će biti održani 12. lipnja 2011.g.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Predavanje prof.dr Maria Esserta

'O oblaku svjedoka danas - Putovi i stranputice vjere' naziv je predavanja prof. dr. Maria Esserta iz Zagreba. Predavanje će se održati večeras, s početkom u 19,30 sati u Dvorani franjevačkog samostana u Sinju, u organizaciji udruge Cjelovit život.
Prof. dr. Mario Essert profesor je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Osijeku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo:

Subota, 21.05.2011.
NOGOMET
29. kolo 2. HNL, 17,30h Junak - Solin
32. kolo 3. HNL - jug, 17h Hrvace - Jadran LP
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U svjetskim i hrvatskim kinima od danas počinje prikazivanje najnovijeg, četvrtog nastavka filma o piratskom kapetanu Jacku Sparowu, kojeg je utjelovio Johnny Depp, Pirati s Kariba – Na čudnim plimama.
U sinjskom kinu film će se prikazivati danas u 20 sati, a u subotu i nedjelju u 18 i u 20,30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer na području Sinja, tijekom jutra, za sada dvije nepoznate muške  osobe  lažno su se  predstavile kao popisivači kuća za obnovu. Nakon što ih je 76-godišnjak pustio u kuću iskoristili su njegovu nepažnju i otuđili mu oko 700 kuna.

Također tijekom jučerašnjeg dana na području Sinja, dvije za sad nepoznate osobe lažno su se predstavile kaopopisivači osoba kojima je potrebna socijalna pomoć. Ušli su u kuću i 87-godišnjakinji  otuđili oko 900 kuna.

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili  kriminalističko  istraživanje nad 27-godišnjakom i 26-godišnjakom. Osnovano se sumnja da su tijekom noći 16.03.2011.godine, u Vrlici, provalili u caffe bar. Otuđili su novac. Slijedi odgovarajuće posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Jučer su policijski službenici PP Sinj završili  kriminalističko  istraživanje nad 23-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je dana 13.05.2011.godine  oko 23.00 sata u Sinju bez ikakvog povoda tjelesno napao malodobnika i nanio mu teške tjelesne ozlijede. Slijedi odgovarajuća kaznena prijava, redovnim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Na autocesti A 1 kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi zbog radova.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D 1.

Zbog radova na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Zbog radova na mostu u mjestu Okuje zatvorena je državna cesta D 31 Velika Gorica- Kravarsko. Obilazno se vozi državnom cestom Velika Gorica-Buševec, ili autocestom A 11 Velika Gorica-čvor Buševec do Kravarskog.
IZVOR: HAK
...