Četvrtak, 20.05.2010.

Nezavisni Gradski vijećnik Miro Bulj održao konferenciju za novinare

Danas, 20. svibnja, nezavisni Gradski vijećnik Miro Bulj održao je konferenciju za novinare. Bulj je govorio o Sinjskom rodilištu i Autoprijevozu, te je zatražio od ministra Darka Milinovića da se odmah otvori sinjsko rodilište i počne s opremanjem operacijske sale. Bulj je također naglasio da se VAD nema što ispričavati ministru zdravstva nego ministar Milinović treba uputiti ispriku VAD-u i Cetinskom kraju zbog zatvaranja rodilišta.
Na konferenciji Bulj je kritizirao izvršnu gradsku vlast kako nije ništa učinila po pitanju rodilišta te zatražio da zbog svega daju ostavku.

Akcija darivanja krvi u Trilju

U akciji darivanja krvi koja je danas, 20. svibnja, održana u Sinju, prikupljeno je 30 doza krvi.
U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i DDK Trilj sutra, 21. svibnja, od 09-do-13 sati u triljskom restoranu Dalmacija održat će se akcija darivanja krvi.

Župan Ante Sanader predao Udruzi roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti "Sanus“ kombi vozilo

Danas, 20. svibnja, na prigodnoj svečanost, župan Ante Sanader predao je Udruzi roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti „Sanus“ kombi vozilo, nabavku kojeg je Splitsko-dalmatinska županija financirala zajedno s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti

Obavijest

Olimpijski festival dječjih vrtića Sinja i Cetinskog kraja koji se trebao održati sutra na Gradskom stadionu odgođen je za 28. svibnja

Obavijest

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara  Ogranak Sinj uz potporu Grada Trilja i Hrvatske proljetne pedijatrijske škole, organizira stručna predavanja u Trilju, koja će se održati u petak, 21. svibnja,  u 18 sati u kino dvorani.
Teme predavanja su “SUVREMENA SAZNANJA O DOBROBITI DOJENJA ZA DIJETE I MAJKU“ Predavač: Mira Talaja, bacc. ms. Predavanje će biti bodovano za med. sestre prema Pravilniku HKMS uz predočenje iskaznice i “ UZROCI NENAPREDOVANJA DJETETA NA TJELESNOJ MASI“ (praktični savjeti). Predavač: Prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj.

Sport

Alkar je ostvario i  sedmu pobjedu u kvalifikacijama za popunu A1 lige. Sinoć su sinjski košarkaši bili bolji od zagrebačke Mladosti 86-77. Kvarner je pobijedio u Čakovcu Međimurje dok su u Belišću bili uspješni Šibenčani. Dva su kola do kraja, a Alkar je i dalje vodeća ekipa natjecanja. U subotu igraju Šibenik-Alkar, a u srijedu u posljednjem kolu u Sinju igraju Alkar-Belišće.

Hrvace su po treću put osvojile Županijski kup. Jučer su u finalnoj utakmici pobijedili Split rezultatom 2-1.

Stanje na cestama

Vozače upozoravamo da voze s uključenim kratkim svjetlima i održavaju propisani razmak, te da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima.
Zbog bure na dionici jadranske magistrale (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za prvu skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.
Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, te na cestama u gorju, mogući su odroni zemlje i kamenja.
Zbog radova, na nekoliko dionica autoceste A1, od čvora Bosiljevo do tunela Sveti Rok vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. Od 8 do 20 sati zbog radova u desnoj tunelskoj cijevi tunela Mala Kapela promet će teći dvosmjerno, lijevom tunelskom cijevi.
Zbog radova, svakodnevno do 21. svibnja, u vremenu od 8,45 sati do 9,15 sati i od 13,15 sati do 13,45 sati, za sav promet bit će zatvorena dionica državne ceste D 1, „Brza cesta Solin-Klis“. Obilazno se vozi starom kliškom cestom.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK