Srijeda, 20.05.2009.

OBAVIJEST

Danas počinje isplata doplatka za djecu za travanj 2009. Doplatak će dobiti 199 146 korisnika za 383 549 djece. Procjena potrebnih sredstava za isplatu doplatka za djecu iznosi 153.740.699, 00 kn.

RADNI SASTANAK HUS-a

županijski ured Hrvatske udruge sindikata Split danas će održati radni sastanak svih HUS-ovih sindikata u županiji. Razgovarat će se o stanju u gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije, s naglaskom na tvrtke među kojima su Cetinka, Dalmatinka Nova i Ciglana. Bit će riječi i o aktivnostima koje će HUS provoditi u narednom periodu.

OBAVIJESTSutra, 21. svibnja, u 18,00 sati mons. Marin Barišić, nadbiskup, posvetit će crkvu Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske i novi oltar. Prije obreda posvećenja crkve nadbiskup će blagosloviti kip Gospe Sinjske akademskog kipara Josipa Marinovića iz Zagreba. Kip je izrađen od bijelog prilepskog mramora, veličine 270 cm. Postavljen je u crkvenom dvorištu na postolju viskokom 140 cm. Gospinim kipom predvorje Svetišta dobiva sadržaj koji pridonosi sakralnosti cjelokupnog prostora.

OBAVIJEST

Visoka poslovna škola Minerva iz Dugopolja i Rotary Club Solin organiziraju izložbu slika uglednih hrvatskih umjetnika, pod nazivom "Vitalnost humanosti". Izložba će se otvoriti večeras u 19,00 sati, u prostorijama "Minerve" u Dugopolju, a biti će otvorena do kraja mjeseca.

KONO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje kriminalistička drama "Gran Torino". U glavnoj ulozi igra Clint Eastvood, koji potpisuje i režiju.

SPORT

Od sutra do nedjelje u našem kraju održat će se 2. međunarodno natjecanje u paraglajdingu. Zaintersirani se mogu prijaviti putem interneta na stranici www.kslpegaz.paragliding.hr.