Utorak, 20.05.2008.

TALIJANSKI VELEPOSLANIK PRIMIO BRAćU LADINI

Dan nakon neuspjelog prosvjeda radnika Dalmatinke Nove vlasnici tvrtke, braća Ladini, danas su kako doznajemo na razgovoru u talijanskom veleposlanstvu, a njihov dolazak najavio je jučer i talijanski veleposlanik Alessandro Grafini u razgovoru s predstavnicima sindikata i tvrtke.
To je bio i jedini, konkretni rezultat zagrebačkog križnog puta radnika, koji od hrvatskih institucija nisu dobili nikakvu pomoć u traženju zarađenih plaća. Kako nas je informirala Iva Radonja čelnica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove radnici će nakon prosvjeda u Zagrebu čekati odgovore Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva te Ministarstva pravosuđa. U ponedjeljak bi trebali obavijestiti radnike o događanjima, a ne pomakne li se ništa s mrtve točke tvrdi Radonja radnici će nastaviti borbu.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Za sutra je najavljena 79. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Gradsko poglavarstvo razmatrat će 20 točaka dnevnoga reda od kojih izdvajamo: utvrđivanje Prijedloga Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta za ovu godinu , Prijedlog Programa javnih radova na području Grada Sinja za 2008. godinu, Prijedlog Zaključka o pokretanju incijative za provedbu Programa javnih radova iz godišnjeg plana za poticanje zapošljavanja u 2008. godini Na dnevnom redu je Prijedlog Zaključka o zaključenju ugovora za dobavu i ugradnju traka za usporavanje prometa na području Grada i zahtjev za izgradnju zida u Donjim Glavicama. Sjednica će početi u 12 sati.

OBAVIJEST

Udruga "Srma" iz Sinja organizira akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Zavoda za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Prikuplja se ljetna odjeća, zatim posteljina, ručnici i ljetna obuća niskih potplata. Sabirno mjesto je u Sinju, u zgradi gradskog kina, istočni ulaz, prostorije Sinjskog pučkog kazališta. Odjeća će se prikupljati tri tjedna. Akcija započinje danas i potrajati će do 6. lipnja. Odjeća se može donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10-12 sati, a utorkom i četvrtkom poslijepodne od 18-20 sati.

PREDSTAVLJANJE KATALOGA ARHEOLOšKE ZBIRKE FRANJEVAčKOG SAMOSTANA

U organizaciji franjevačkog samostana i ogranka Matice Hrvatske sutra, 21. svibnja, u 19 sati u samostanskoj dvorani održat će se predstavljanje kataloga Arheološke zbirke Franjevačkog samostabna u Sinju, Pax et bonum Ff - Am. Katalog će predstaviti akademik Nenad Cambi, pročelnik Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Splitu Joško Belamarić, urednica Kataloga Miroslava Topić i kustos Zbirki Franjevačkog samostana u Sinju - voditelj projekta fra Mirko Marić. U prigodnom programu hnastupit će klapa Sinj. Organizatori su Franjevački samostan čudotvorne Gospe Sinjske i Ogranak Matice hrvatske Sinj.

KRONIKA 92

PP SINJ, 19.05.2008.g., protiv dvadesetdvogodišnjaka koji je dana 18.05.2008.g. u krugu PP Sinj, vikao i prijetio policijskom službeniku podnijeta je PP iz čl.13. i čl.17. ZPPJRM, kao i KP-a iz čl.129. /Prijetnja/ KZ-a. U večernjim satima pedesetdevetogodišnji otac dvadesetdvogodišnjaka je parkirao OV-o marke Opel Corsa ispred ulaza u krug PP Sinj, i potom vikao i prijetio policajcima. Protiv njega je podnesena PP iz čl.13. ZPPJRM.
IZVOR: PU SD