Petak, 20.05.2005.

AKCIJA "DANI TEHNIčKE ISPRAVNOSTI VOZILA 2005" U SINJU

Centar za vozila Hrvatske od 23. do 28. svibnja provodi akciju "Dani tehničke ispravnosti vozila 2005" .U nevedenom periodu svi zainteresirani mogu provesti potpuno besplatnu tehničku kontrolu svojih vozila te blagovremeno smanjiti mogućnost prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću.
Akcija je u potpunosti dragovoljna i besplatna, a provodi se u stanici za tehnički pregled vozila u Sinju.

UčENICE GLAZBENE šKOLE JAOVA GOTOVCA IZ SINJA NA NATJECANJE U SPLITU

četiri učenice Glazbene škole Jakova Gotovca iz Sinja sutra sudjeluju na 10. Jubilarnom natjecanju mladih glazbenika Jadrana, pod nazivom "Daleki akordi" koji će održati u dvorani Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu.

Prema riječima ravnateljice Jadranke Agnić dvije učenice natjecat će se na puhačkim, a dvije na gudačkim instrumentima, a osim naše škole sudjeluje još 80-ak učenika iz gotovo svih gradova Dalmacije i šire. Dodajmo ovome da je proteklih dana Glazbena škola Jakova Gotovca iz Sinja polučila iznimne razultate na natjecanjima u Anconi, Varaždinu i Zagrebu, a krajem ovog mjeseca najavljuju prigodni koncert eminetnog gitariste Gorana Listeša, te završni koncert učenika škole.

UPIS U DJEčJI VRTIć U TRILJU

Još osam dana u vremenu od 9 do 18 sati u dječjem vrtiću u Trilju traju prijave za upis djece u predškolsku ustanovu. Pri upisu potrebno je priložiti kopiju rodnog lista, potvrdu o statusu roditelja, za zaposlene roditelje preslike radnih knjižica, a za roditelje studente potvrdu visokoškolske ustanove.

Uvjerenje liječnika o zdravstvenom stanju djetata potrebno je dostaviti tijekom prvog tjedna mjeseca rujna. Rezultati upisa bit će objavljeni na oglasnoj ploči Dječjeg vrtića 6. lipnja.

POčINJE ISPLATA DJEčJEG DOPLATKA ZA TRAVANJ

Danas počinje isplata dječjeg doplatka za travanj, priopćio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.Doplatak će primiti 214,297 korisnika za 412,341 dijete.Za što će se izdvojiti 121.931.196 kuna.

VRIJEME

Prevladava pretežno sunčano vrijeme uz umerenu do jaku buru i sjeverozapadni vjetar.Najviša dnevna temeperatura od 19 do 24 stupnja.