Ponedjeljak, 20.04.2015.

U kinu revija dokumentarnih hitova godine ‘Skriveno-otkriveno’Na programu sinjskog kina od danas do srijede, 22. travnja je revija dokumentarnih hitova godine ‘Skriveno-otkriveno’.

Pogled tišine – ponedjeljak, 20. travnja u 20,15 sati, nova uspješnica Joshue Oppenheimera, redatelja koji je svojim prošlim filmom Čin smaknuća (The Act of Killing) pomeo svjetsku dokumentarnu scenu.

U podrumu – utorak, 21. travnja u 20,15 sati, film velikana austrijske kinematografije Ulricha Seidla, za koji je nemoguće ne pomisliti na Josefa Fritzla i Wolfganga Priklopila čiji su zločini stravičnog zatočenja mladih žena u svojim podrumima potaknuli austrijske političke lidere da strahuju za međunarodnu sliku zemlje.

Citizenfour – srijeda, 22. travnja, 20,15 sati, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film redateljice Laure Poitras, priča je o Edwardu Snowdenu – najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je javnosti obznanio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a – NSA.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanin Ivan Milun predstavio svoju inovaciju u ŽeneviNa jednom od najprestižnijih godišnjih skupova inovatora, 43. Međunarodnom sajmu inovacija PALEXPO u Ženevi koji se održavao od 15. do 19. travnja, predstavilo se devet hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki, među njima i Sinjanin Ivan Milun. On je ondje predstavio svoj inovativni postupak za dobivanje vjernog izgleda kamenih zidova kuća, a za inovaciju mu je uručena i posebna plaketa rumunjskog ministarstva znanosti i obrazovanja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR