Petak, 20.04.2012.

Ministar Maras u programu Hit radijaU programu Hit radija danas je gostovao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, koji je govorio o programima i mjerama poticanja poduzetništva i obrtništva.
Ministar je kazao kako su prošlog tjedna krenuli natječaji za poticaje poduzetništva i
obrtništva kroz program 'Poduzetnički impuls', koji je vrijedan 376 milijuna kuna. Naglasio je kako očekuje da će se natječaj završiti za mjesec dana. Na transparentan način odabrat će se projekti koji će se poticati, a sredstva će biti dodijeljena kroz 4 mjeseca. Istaknuo je kako se prvi rezultati 'Poduzetničkog impulsa' mogu očekivati krajem 2012. i početkom 2013. godine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju otvoren 7. sajam pršutaU sinjskoj sportskoj dvorani danas je otvoren dvodnevni 7. nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem. Sajam je svečano otvorio ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, a svoje proizvode na sajmu će izložiti 60-ak izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prikupljeno novih 60 doza krvi

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj danas je održana akcija darivanja krvi, na kojoj je prikupljeno 60 novih doza krvi. Akcija se održala u organizaciji Crveng križa, Kluba dragovoljnih davatelja krvi i Udruga navijača Dinama Sinja i Cetinskog kraja. Prema riječima voditelja sinjskog Crvenog križa Ante Omrčena, prikupljeno je 60 novih doza krvi. Akciji se odazvalo 77 davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 17 nije moglo dati krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra akcija 'Zelena čistka'

U sklopu globalnog projekta 'Let's do it! World Cleanup 2012.' u Hrvatskoj se sutra provodi kampanja 'Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš'. Akciju na području Cetinskog kraja provodi Planinarsko društvo 'Svilaja'. Cilj kampanje je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te o važnosti očuvanja okoliša, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja nepravilno odbačenog otpada.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Koncert klape Sinj u Lisinskom

Klapa Sinj večeras će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu održati slavljenički koncert kojim počinje obilježavanje 30 godina svog postojanja.Od svog osnutka 1982. godine Klapa Sinj čuva i njeguje izvornu dalmatinsku klapsku pjesmu, a posljednjih godina nastupa i s klapskim obradama novouglazbljenih pjesama hrvatskih i stranih izvođača. U tri desetljeća postojanja snimila je šest nosača zvuka, gostovala je diljem Europe, te na afričkom i američkom kontinentu, osvajala je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, od Sinja, Omiša, Kaštela, Praga, Bolzana, Verone, Rima i drugih.
'Za večerašnji koncert u Zagrebu pripremili smo ponajljepše dalmatinske klapske pjesme, a bit će tu i obrada nekih popularnih pjesama', kazao nam je voditelj klape maestro Mojmir Čačija, koji je najavio kako će s večerašnjeg koncerta, kojeg snima HTV, izdati DVD i dvostruki CD.

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sport

Petak 20. travnja
RUKOMET
2. HRL jug 20. kolo 20,00 Metković 1963 - Kamičak

Subota 21. travnja
KOŠARKA
A1 liga za ostanak 7. kolo 19,00 Križevci - Alkar

Nogomet
3. HNL jug 27. kolo 16,30 Hrvace - Zmaj B
4.HNL jug skupina B 21.kolo 16,30 OSK-Jadran T
ŽNL 22. kolo 16,30 Tekstilac - Jadran S

RUKOMET
2. HRL jug 20. kolo 18,00 Trogir - Trilj PV

Nedjelja 22. travnja
NOGOMET
2. HNL 25. kolo 16,30 Vinogradar - Junak
4. HNL jug skupina B 21. kolo 16,30 Glavice - Kamen
ŽNL 22. kolo 16,30 Trogir - Vrlika


Rukometaši Kamička večeras u Matkoviću u 20 sati igraju presudni susret za sami vrh ljestvice 2. HRL jug. Tri kola prije kraja prvenstva sinjski rukometaši imaju 32 boda, bod više od svojih domaćina Metkovića 1963 koji se nalaze na trećem mjestu. Nakon odigranih 19 kola vodeći je Hrvatski Dragovoljac s 33 boda.

IZVOR: WWW.FERATA.HR