Srijeda, 20.04.2011.

Sinjske mažoretkinje na EP u Češkoj



Sinjske mažoretkinje danas odlaze u Češku na Europsko prvenstvo u twirlingu, koje će se održavati od sutra do nedjelje, 24. travnja u gradu Karlovy Vary.
Na europsko prvenstvo odlazi 11 sinjskih twirlerica i po prvi puta 1 sinjski twirler Mario Tomašević. Na natjecanju će sudjelovati kao dio Hrvatske twirling reprezentacije, a nastupit će u 9 različitih kategorija - 6 sola, 1 duet i 2 grupe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspjeh sinjskih gimnazijalaca

Polaznici Franjevačke klasične gimazije Sinj Josip Skejo, učenik 4. razreda, i Martin Vrlić, učenik 3. razreda, osvojili su prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju iz poznavanja latinskog jezika i rimske kulture, u kategoriji klasičnih gimnazija.
Josip Skejo natjecao se iz poznavanja grčkog jezika i civilizacije te je osvojio 5. mjesto.
Na natjecanje, koje je održano jučer u Krku, na otoku Krku, pratio ih je njihov mentor, dr. fra Bruno Pezo, profesor latinskog i grčkog jezika u Franjevačkoj gimnaziji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Easter Party

Sinjski moto klub Streetrunners MC organizira uskršnji party koji će se održati u u subotu 23. travnja. 2011. u staroj ciglani u Sinju.
Na partyu nastupaju rock bendovi Prljavi Ton (Split) i Čuvari Svirala (Split).
Cijena ulaza iznosi 20 kuna, a dio prihoda ide u humanitarne svrhe.
Dodatne informacije na službenoj stranici Streetrunners MC: http://www.streetrunnersmc.net/

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju još jednu akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u četvrtak, 21. travnja u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati. Akciji će se pridružiti i Udruga navijača 'Sinjski maligani' i maturanti sinjskih srednjih škola, a organizatori pozivaju i sve ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski HSS o križnom putu Hrvata

'Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pravednost nepravednih nismo očekivali ali nas duboko pogađaju i ponižavaju neprihvatljive kvalifikacije izrečene u obrazloženju presude našim junacima, generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, gdje je oslobodilačka akcija Oluja okarakterizirana kao udruženi zločinački poduhvat, za koji se osuđuju svi hrvatski branitelji, na čelu s ratnim ministrom obrane Gojkom Šuškom i vrhovnikom dr. Franjom Tuđmanom, a stigma zločina baca na hrvatsku državu kao neželjeno novorođenče koje je pustilo svoj glas unatoč protivljenju relevantnih centara svjetske moći okupljenih oko britanskih imperijalnih interesa i ideji Velike Srbije usprkos. Treba im osuda prvog Hrvatskog predsjednika, osuda njegove ideje zajedništva iseljene i domovinske Hrvatske kao puta i načina na koji je stvaranje, opstanak i sloboda Hrvatske jedino moguća.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Obavijest

U prigodi blagdana Uskrsa, u prostorijama Crvenog križa dijelit će se poklon paketi korisnicima stalne pomoći prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj.
Podjela će se vršiti:
21. travnja  ( četvrtak ) od 14,00 do 20,00 sati;
22. travnja  ( petak )     od 07,00 do 12,00 sati.
Poklon pakete osigurao je Grad Sinj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa.

Sport

Alkar - Borik 70:71

Odigrani su susreti u boćarskim ligama.
U natjecanju 2. HBL - jug, boćari Otoka poraženi su u Pločama od domaćeg sastava BK Ploče rezultatom 14:8.
U susretu 9. kola 1. županijske lige boćari Sinja pobjedili su Dugopolje 16:6. Sutvid Brač bio je bolji od Trilja 12:10, dok je u istom natjecanju Pržina u Splitu pobjedila Marjan 17:5.
U natjecanju 2. županijske lige sinjska Mačkula poražena je u Solinu od Salone 12:10, a Sinjal iz Satrića bio je bolji od Baške Vode 16 :6.
Uspješni su bili i boćari Bitelića koji su u susretu 9. kola treće boćarske lige pobjedili na gostovanju Hrvatskog dragovoljca 13:9.
Boćarska natjecanja nastavljaju se 01. svibnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu danas na repertoaru je američka drama 'Boksač'. Film se prikazuje u 20,15 sati.

Prohodnost cesta

Vozi se uz povoljne vremenske uvjete, a promet je pojačan na gradskim cestama. Gužve su moguće na dionicama na kojima su u tijeku radovi.
Zbog radova na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Kosnica i Buzin (od 28. do 29. Km) u oba smjera vozi se usporeno i u koloni. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A 1, dvosmjerno se vozi kroz tunele Mala Kapela i Brinje (jednom cijevi), te od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (jednom stranom kolnika). Na dionici između Bosiljeva i Karlovca, od 48. do 46. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.
IZVOR: HAK
...