Utorak, 20.04.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 21. travnja, od 8,30 do 14,30 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Sinja, Ulica Andrije kačića Miošića, od skretanja za Šilanovac do početka ulice za Borićevac. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

"Vremeplov“

U Muzeju Cetinske krajine provodi se projekt „Vremeplov“ povodom Međunarodnog dana muzeja. U skopu muzejsko – edukativne akcije, koja će trajati mjesec dana, bit će organizirane likovne radionice za djecu i učenike osnovnih škola, u suradnji s profesorijma likovne kulture. Projekt Vremeplov dio je muzejsko–edukativne akcije „Kotač“ kojom muzeji u Hrvatskoj obilježavaju Međunarodni dan muzeja, u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva.

Obavijest

Upravni odjel za gospodarstvo, razvitak i obnovu Splitsko–dalmatinske županije objavio je javni poziv gradovima i općinama za podnošenje  zahtjeva za  bespovratna sredstva iz Programa sufinanciranja nabave sadnog materijala za 2010.
Sredstva se mogu odobriti za nabavu sadnog materijala u svrhu povećanja površina pod dugogodišnjim nasadima (vinogradi, maslinici, voćnjaci,….) ili nabavu sadnog materijala za privođenje kulturi novih poljoprivrednih površina na području Županije.

Županija Splitsko–dalmatinska raspisala je natječaj za dodjelu pomoći studentima iz obitelji s petero i više djece. Stipendije se dodjeljuju redovnim studentima koji koji žive u zajedničkom kućanstvu u obitelji s više djece. 

Županija je raspisala i natječaj za dodijelu 25 stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno, mladim nadarenim športašima. Stipendije se dodjeljuju športašima, redovnim učenicima osnovnih škola, te I. i II. razreda srednjih škola, koji imaju prebivalište na području županije. Pravo na prijavu imaju športaši koji ni po kojoj drugoj osnovi ne primaju novčanu potporu, a prijavu za dodjelu stipendija podnose njihovi športski klubovi.

Obavijest

Objavljen je drugi javni natječaj za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 101 – ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i Mjeru 103 – ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.
Sredstva namijenjena provedbi IPARD programa su namjenska i bespovratna, a osigurana su proračunom Europske unije i Republike Hrvatske.
Rok za podnošenje prijava počinje teći od 17. svibnja i traje do 7. lipnja 2010.godine.
Detaljnije informacije zainteresirani mogu dobiti u Gradskoj upravi Grada Sinja ili na internetskim stranicama Grada: www.sinj.hr ili Ministarstva poljoprivrede: www.mps.hr.

5. " Nacionalni Sajam Pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem" Sinj 2010.

Poštovani obavještavamo Vas o održavanju petog «Nacionalnog sajma pršuta» i suhomesnatih proizvoda, sa međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati u gradu Sinju 23. i 24. travnja 2010. godine, te Vas pozivamo na sudjelovanje u manifestaciji “Nacionalni Sajam Pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem”.
Opširnije...

Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Ante Buljan, Općinskom sudu u Sinju podnio je tužbu protiv tvrtke Autoprijevoz Sinj radi poništenja odluke o otkazu Ugovora o radu

Predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Ante Buljan, Općinskom sudu u Sinju podnio je tužbu protiv tvrtke Autoprijevoz Sinj radi poništenja odluke o otkazu Ugovora o radu. Buljan traži da se bez odgode vrati na posao na dosadašnje radno mjesto vozača autobusa.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić primio je jutros načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Josipa Bukvića, sa suradnicima, načelnicu PP Sinj Vjeru Malbašu, načelnika pogranične policije u Trilju Juru Jurišića i pomoćnika Nikolu Vukasa

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić primio je jutros načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske Josipa Bukvića, sa suradnicima, načelnicu PP Sinj Vjeru Malbašu, načelnika pogranične policije u Trilju Juru Jurišića i pomoćnika Nikolu Vukasa. Razgovaralo se o sigurnost na području Trilja, o problemima vezanima za uži dio grada, parkiranja na nedozvoljenim mjestima.

Obavijest

Isplata doplatka za djecu za ožujak 2010. počinje u četvrtak, 22. travnja 2010. počinje Doplatak će dobiti 160 898 korisnika za 307 749 djece, izvjestio je Zavod za mirovinsko osiguranje.

Obavijest

U Župi Gospe Sinjske danas i sutra u 19,30 sati održavat će se susreti krizmanika, roditelja i kumova s biskupovim delegatima za krizmu

Stanje na cestama

Zbog prokliznuća terena na državnoj cesti D 60, dionici 2 Trilj – Cista Provo, prometuje se jednim kolničkim trakom. Regulacija prometa odvija se pomoću horizontalne signalizacije i semafora.

Sport

Susreti 3. HNL Jug igrat će se danas, 20. travnja, u 16,30. U Hrvacama će se sastati Hrvace i Zmaj iz Makarske.
Dodajmo vijest kako će u polufinalu županijskog nogometnog kupa igrati Mladost–Proložac i Hrvace te Mosor i Split

Kronika 92

Jučer je završeno kriminalističko istraživanje nad dvadesetdvogodišnjakom. Osnovano se sumnja da je dana 07.02.2010.g.,oko 01,30 sati, u Sinju, ispred noćnog kluba, fizički napao dvadesetogodišnjaka teško ga ozlijedivši. Slijedi mu podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD