Ponedjeljak, 20.04.2009.

SINDIKAT VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA SINJSKOG AUTOPRIJEVOZA PONOVNO ZATRAžIO SASTANAK SA UPRAVOM

Sindikat vozača i prometnih radnika sinjskog Autoprijevoza još jednom je uputio Upravi trgovačkog društva "Autoprijevoz" zahtjev za sastanak u vezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa. Podsjetimo, prvi sastanak sindikalisti su zaražili 30. ožujka, no do danas im se Uprava nije oglasila. U novom zahtjevu traže da se sastanak održi do 24. ovoga mjesca i to u 10 sati. Naveden je i dnevni red od 13 točaka i to posebno u dijelu obračuna i isplate plaća, isplate dodatka na plaću vezano uz prekovremeni i rad nedjeljom, isplate naknada plaća za godišnji odmor, dnevnica, troškova prijevoza na posao i sl. Kako nas je izvjestio direktor poduzeća Jakov Jerkan sastanak će se održati no datum nam nije želio potvrditi. Sinjski gradonačelnik Ivan Nasić održao je sastanak sa predstavnicima Uprave Autoprijevoza i Prometa Makarska potaknut kako kaže dopisom ministarstva financija ali i na incijativu sindikalista. Donesen je zaključak kako će se nastaviti raditi na poštivanju osnovnog ugovora o restrukturiranju iz veljače 2005. godine. Gradonačelnik je istaknuo kako je na sastanku zatražio od Uprave da se uspostavi normalan dijalog između poslodavaca i sindikata.

DODJELA DIPLOMA U SINJSKOM PUčKOM OTVORENOM UčILIšTU

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Sinj jutros su svečano dodijeljene diplome 9-torici članova Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata liječenih od PTSP-a za položeni informatički tečaj - ECDL. Tečaj su organizirali Spektra, Pučko otvoreno učilište Sinj i Algebra iz Zagreba. Diplome su uručili dožupan Luka Brčić, gradonačelnik Ivan Nasić i voditelj Učilišta Jerko Ivandić.

ZVONKO VULETIć KANDIDAT HSLS-a ZA GRADONAčELNIKA VRLIKE

Kandidat vrličkog HSLS-a za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima je Zvonko Vuletić, a kandidat za dogradonačelnika Petar Denić. Nositelj liste HSLS-a za članove Gradskoga vijeća bit će Božo Giljan. Kandidati su izabrani na jučerašnjoj sjednici gradskog ogranka stranke, kazao nam je predsjednik Božo Giljan koji je istaknuo kako vrlički HSLS od lokalnih izbora očekuje siguran prolaz.

OBAVIJEST

Večeras, 20. travnja, u 20,00 sati održat će se osnivačka skupština Hrvatske demokršćanske stranke u Otoku u općinskoj dvorani. Pozivaju se svi simpatizeri i oni koji žele postati članovi stranke da dođu na skupštinu. Gost je predsjednik stranke prof. dr. Goran Dodig i dopredsjednik Petar Kaćunko.

OBAVIJEST

Sinjsko pučko kazalište sutra će, 21. travnja, u gradskom kinu, izvesti predstavu Fadila Hadžića "Državni lopov". Početak predstave je u 20,00 sati, a ulaznice se prodaju u knjižari Duga na Pijaci.

SPORTNa športskom centru Trnovača jučer je svečano otvoreno novo ragbi igralište, kojeg je otvorio gradonačelnik Ivan Nasić, a blagoslovio župnik fra Nikica Ajdučić. U revijalnom susretu igrale su mladi ragbijaši Sinja i splitske Nade, a u prvenstvenom susretu Sinj je s 30:13 pobijedio Nadu 2.

Kuglači Vrnija iz Trilja i čakovca bili su najbolji u kvalifikacijama za ulazak u prvu ligu, čime su osigurali prvoligaški status. Kvalifikacije su održane ovoga vikenda u kuglani hotela Jezero na Plitvicama. Na međunarodnom turniru Open klub Slunj, na kojem je nastupilo 16 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije, članovi Tang so do i Kickboxing kluba Sinj ostvarili su značajne uspjehe. U kategoriji mlađih kadeta Juka Jukić je izborio 2. mjesto, u kategoriji starijih kadeta do 40 kg Silvijo Grčić osvojio je 2. mjesto, kao i Marko Milun u kategoriji starijih kadeta do 55 kg. Jedina ženska predstavnica Sinja, Marija Buljan u kategoriji starijih kadeta do 40 kg osvojila je 2. mjesto. U juniorskoj kategoriji 1. mjesto osvojio je Antonio Kulaš a 2. Marko Milošević. Antonio Kulaš proglašen je i najboljim borcem turnira.

Glavice i OSK jučer su u Glavicama odigrali utakmicu 4. HNL - jug bez postignutih golova, 0:0.