Nedjelja, 20.04.2008.

"NACIONALNI SAJAM PRšUTA SINJ 2008."Sajam će se održati 25. i 26. travnja,2008. godine, u gradu Sinju u prostoru hotela Alkar, pod nazivom treći «Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2008.»

Sajam će pored promotivne i ocjenjivačke komponente imati i edukativni karakter, pa će se na stručnim referatima proizvođači i posjetitelji moći informirati putem stručnih predavanja s temama vezanim za problematiku proizvodnje i plasmana proizvoda kao što je pršut, zaštiti autohtonih proizvoda i oznakama kvalitete, uvođenju HACCP standarda, modelima udruživanja, tržištu, trendovima, mogućnostima kooperacije sa uzgajivačima svinja, tehnologiji proizvodnje i obrade pršuta, te programima poticaja i financiranja od strane vladinih i drugih institucija itd.

«Nacionalni Sajam Pršuta»
Suočeni s problemima nezaposlenosti i iseljavanja stanovništva s ruralnog područja, u svrhu očuvanja baštine i tradicionalnih aktivnosti stanovništva, u sklopu programa poticanja razvoja poduzetništva Poduzetnički centar Sinj je pokrenuo programe za poticanje i razvoj tradicionalne proizvodnje.
Uzevši u obzir da prehrambena industrija ima važno mjesto u gospodarstvu RH. Zauzima jednu petinu cijele industrijske proizvodnje ili nešto malo više od jedne četvrtine u strukturi prerađivačke industrije, a poljoprivreda kao primarna djelatnost stanovništva ruralnih područja drži jednu od top pozicija u strukturi ukupne prehrambene industrije.
Za hrvatsku poljoprivredu izuzetno je važno osigurati preduvjete kako bi se povećao izvoz prehrambenih proizvoda, a jedan od ciljeva poljoprivredne politike je potaknuti proizvodnju onih proizvoda koji su konkurentni na europskom i svjetskom tržištu.
...

TREKING LIGA I MOSOR GREBBENING IDU DALJE SLAđI NEGO IKAD


Mmmmljac! Grebbening 2008 za prste lizat!!!

Dragi natjecatelji i oni koji će to tek postati požurite sa prijavama za ovogodišnji Mosor Grebbening jer smo Vam pripremili ludi provod i puuuuno iznenađenja! Učinili smo sve da ovogodišnji Grebbening nikada ne zaboravite!

Grebbening light
Za sve one koji smatraju da su mosorske stijene preokrutne za normalnog čovjeka i prosječnog trekera pripremili smo prekasnu light stazicu na kojoj ćet uživati u svakom koraku. Doživjet ćete sve ljepote Mosora, uživati u nezaboravnim pogledima sa grebena, diviti se neopisivim ljepotama kanjona rijeke Cetine zajedno s kojom ćete se spustiti do mora, a ako niste previše zimogrozni možete s njom i u more.

Grebbening ultra
Za one koji su malo okrutniji sami prema sebi pripremili smo nešto težu i nešto dužu ultra Grebbenig stazu sa više kontrolnih točaka nego inače, sa malo orijentacijskih zadataka i sa malo više kilometara nego dosada. Obje staze su tajne do samog starta, tj. do tehničkog sastanka na kojem će obje staze biti predstavljene natjecateljima.

Limiti
Važno je istaknuti da je limit za obje utrke 20:00h. Znači da svima onima koji utrku završe nakon 20:00h vrijeme neće biti priznato. Zato molimo sve one koji nisu sigurni da mogu završiti ultra stazu za 11 sati da razmisle o natjecanju u light kategoriji. Vrijeme pobjednika uvelike ovisi o vremenskim uvjetima ali naša procjena je oko 5 sati. Light staza može se laganim hodom proći za 5-6 sati.


...