Petak, 20.04.2007.

MINISTAR PETAR čOBANKOVIć OTVORIO 2. NACIONALNI "SAJAM PRšUTA SINJ 2007."

Ministar Petar čobanković jutros je u hotelu Alkar otvorio drugi specijalizirani sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda «Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2007.». Svoje proizvode na sajmu je predstavilo oko 40 proizvođača, a stručno povjerenstvo za ocjenjivanje kvalitete zaprimilo je 17 prijava za stručni pregled i ocjenjivanje. Proglašenje pobjednika bit će večeras u 20,00 sati.
Osim izložbenog dijela na su predstavljeni projekti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, te Splitsko - dalmatinske županije.
Sutra u 10,00 sati održat će se okrugli stol Ministarstva poljoprivrede na teme: Program marketinške pripreme poljoprivrednih prehrambenih proizvoda, zaštita autohtonih prehrambenih proizvoda, Veterinarska tema: Klasična svinjska kuga, te Provedba kontrole proizvodnje prehrambenih proizvoda s oznakom izvrsnosti i zemljopisnog podrijetla. U 12,00 sati najavljeno je predstavljanje udruga proizvođača pršuta

MINISTAR PETAR čOBANKOVIć OTVORIO VODOOPSKRBNI SUSTAV OBROVAC-GLJEV

Poslijepodne je ministar Petar čobanković svečano otvorio i vodoopskrbni sustav Obrovac - Gljev, čija je gradnja počela u ljeto 2004. godine. Radove vrijedne 10 milijuna i 200 tisuća kuna financirali su Grad Sinj u 70 - tnom iznosu, Hrvatske vode i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Izvođač radova je poduzeće Cetina Sinj.
Ukupno je izgrađeno deset i pol kilometara cjevovoda, od čega pet i pol kilometara tlačnog i 5 kilometara gravitacijskog.
Njegovom izgradnjom mogućnost na priključak na vodovodnu mrežu dobilo je oko 400 mještana Gljeva i oko 200 mještana Obrovca. Cjevovod se vodom napaja s crpne stanice Kosinac.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dvije komedije. U 19,00 sati prikazuje se britanski film Mr. Bean na praznicima, s Rowanom Atkinsonom u glavnoj ulozi, a u 20,30 američka drama «Mala miss Amerike» u kojoj glavnu ulogu igra Abigail Breslin. Film govori o obitelji na rubu živčanog sloma, koja će učiniti sve ne bi li njihova sedmogodišnja kći Olive postala Mala miss Amerike. Film je dobio dva Oskara - za najbolji scenarij i najboljeg sporednog glumca.

SPORT

Naši drugoligaški rukometni klubovi sutra igraju svoje prvenstvene susrete, a vikend je predviđen i za 2. kolo Hrvatskih boćarskih liga.
Utakmica 3. HNL jug između Junaka i Uskoka igrat će se u nedjelju u Klisu. Istoga dana igrat će se i utakmice 4. HNL, kao i vrlo važna utakmica županijske lige u kojoj Tekstilac dočekuje Mladost iz Prološca.

KRONIKA 92

PP SINJ, 20.04.2007. g., u mjestu Velić, u pekari, djelatnici Odjela za nezakonite migracije PU SD i Inspekcija rada su zatekli dvadesetšestogodišnjag državljanina Srbije koji je bez radne dozvole obavljao pekarske poslove. Prekršajna obrada je u tijeku.
IZVOR: PU SD