Srijeda, 20.03.2013.

Darivanje krvi u Dicmu i Otoku

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj ovoga tjedna održat će se dvije akcije dragovoljnog darivanja krvi. Prva akcija bit će sutra u Dicmu, a druga u subotu, 23. ožujka u Otoku.

Akcija darivanja krvi u Dicmu, koja se organizira u suradnji s Klubom dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, održat će se u restoranu 'Sunshine' od 9 do 13 sati.

Darivanje krvi u Otoku održat će se u prosotijama restorana 'Džimbeg', također u vremenu od 9 do 13 sati. Suorganizatori akcije su Klub dragovoljnih davatelja krvi Otok i moto-klub 'Noćna mora' Otok.

Pozivaju se sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akcijama, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

DAN NARCISA

Klub žena liječenih na dojci Sinj 7. godinu za redom organizira akciju Dan narcisa. Akcija će se na nacionalnoj razini 23. ožujka (subota) provesti u više od 45 gradova u Hrvatskoj. Nositelj akcije je Europa Donna, europski forum za borbu protiv raka dojke, čiji je član i Klub žena Sinj.

Prikupljanje cvijeća organizirano je za petak 22.3. na sinjskoj Pijaci. U vremenu od 16-20 sati prikupljaju se donacije cvijeća. Pozivaju se građani da u to vrijeme donesu narcise i drugo cvijeće i na taj način pomognu rad Kluba.

U subotu, 23.3. na sinjskoj Pijaci od 9-12 sati članice kluba će prikupljeno cvijeće nuditi našim građanima uz priliku da se kroz osobni razgovor sa ženama oboljelima i liječenima od karcinoma dojke upoznaju s problemima s kojima se sreću i načinima na koji mogu pripomoći oboljelima. Na Dan narcisa članice sinjskog Kluba žena liječenih na dojci dijelit će i edukativne i informativne materijale, a cilj akcije je edukacija građana o ovom problemu, poticanje prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

U tijeku izložba Centra 'Juraj Bonaći'

U prostoru bivše Credo banke na sinjskoj Pijaci u tijeku je prodajna izložba radova korisnika Centra za odgoj i obrazovanje 'Juraj Bonaći', područno odjeljenje Sinj.
Izložba je otvorena do 24. ožujka, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 12 te od 17 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 8 do 12. Sav prihod od prodaje namijenit će se za nabavku radnog materijala za budući rad i promicanje aktivnosti Centra.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Literarni natječaj 'Voda priča...'

Udruga Cjelovit život objavila je literarni natječaj na temu 'Voda priča…', koji je otvoren do 31. ožujka.

Natječaj se objavljuje za dvije kategorije: jedna su kategorija učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a druga su kategorija srednjoškolci. Najbolji radovi u obje kategorije bit će nagrađeni novčanom nagradom i to:
1. mjesto: 500,00 kn
2. mjesto: 300, 00 kn
3. mjesto: 200, 00 kn

Literarne radove možete slati na mail udruge Cjelovit život: cjelovit.zivot@gmail.com ili ih ostaviti na samostanskoj porti u crkvi Gospe Sinjske. Uz napisani rad potrebno je ostaviti osobne podatke (ime i prezime, razred, naziv škole, e-mail i broj mobitela). Radove će pregledati stručni ocjenjivački žiri. Rezultati natječaja bit će objavljeni odmah nakon Uskrsa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR