Nedjelja, 20.03.2011.

Festival znanosti-Sinj 2011.

Svake se godine u Hrvatskoj, pod vodstvom Sveučilišta u Zagrebu i Tehničkog muzeja, održava Festival znanosti. U Sinju samo krenuli prošle godine sa održavanjem istoga i postigli značajne rezultate. Gostovali su brojni poznati znanstvenici, održani su zanimljivi sati fizike, kemije i biologije u osnovnim i srednjim školama te su održane brojne tribine. Ove godine nam je u planu napraviti korak dalje tako u goste pozovemo znanstvenike i popularizatore znanosti iz susjednih zemalja. Tako da se ove godine, po prvi puta u povijesti Republike Hrvatske, organizira  regionalni Festival znanosti na kojem će sudjelovati znanstvenici iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije.
Regionalni Festival podržao je i Predsjednik Ivo Josipović koji je na otvaranje poslao svoju osobnu izaslanicu prof. dr. sc. Ankicu Marinović.
Svake godine Festival znanosti ima određenu temu. Ovogodišnja tema je «Svjetlost». Festival znanosti u Sinju će se usmjeriti na teme od fundamentalne važnosti, tj. aktualne teme u modernoj fizici, kao što su: kvantna mehanika, elementarne čestice, Higgsov bozon, CERN, kozmologija, kaos ali i na šarolike teme iz raznih znanosti kao što su biologija, kemija, matematika, ekonomija, filozofija i sl.
Festival traje od 10. do 15. travnja 2011. godine, a  program je objavljen na stranicama www.fz-sinj.org.

...

Sport

KOŠARKA
19.03.2011. subota, A1 košarkaška liga za prvaka 1.kolo, KK Cedevita-KK Alkar 82:61

NOGOMET
19.03.2011. subota, 2. HNL, NK Gorica-NK Junak 2:0
3. HNL, NK Neretva-NK Hrvace 1:0
4. HNL, NK OSK-NK Postira 4:0

20.03.2011. nedjelja
4. HNL, 15,00h NK Glavice–NK Slaven Grude,
Županijska nogometna liga, 15,00h NK Tekstilac-NK Čaporice-Trilj
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...