Subota, 20.03.2010.

Održan skup radnika AutoprijevozaNa skupu radnika Autoprijevoza najavljena mogućnost štrajka radnika koji bi počeo pet dana nakon najave, a u međuvremenu će se pokušati pregovarati o kolektivnom ugovoru i drugim otvorenim pitanja kao i o  zahtjevu  o povlačenju odluka o stegovnim mjerama protiv sindikalnih čelnika u tvrtci. Na skupu se okupilo oko 100-tinjak radnika i građana Sinja.

Dogradonačelnica Elena Perković-Paloš s savjetnikom gradnačelnika Zoranom Marasovićem posjetila je mjesne odbore Gljev, Bajagić, Obrovac i Lučane

Danas, 20. ožujka, dogradonačelnica  Elena Perković-Paloš s savjetnikom gradnačelnika Zoranom Marasovićem posjetila je mjesne odbore Gljev, Bajagić, Obrovac i Lučane kako bi na terenu  utvrdili aktualno stanje pojedinog naselja  koje će im biti vodič za prioritetno rješavanje problema u pojedinim odborima.

Korizmeni koncert

U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske,  od 18,30 održat će se korizmeni koncert. Pučki korizmeni oratorij za sola, muški i ženski zbor „Križne postaje puka našega: sudište – mučište – smrtište“ Ljube Stipišića Delmata izvest će Mješoviti pjevački zbor KUD-a INA.

Sport

Pred nama je sadržajan sportski vikend,iz kojeg izdvajamo:
U susretu 2. HNL Junak gostuje u Vukovaru, Hrvace su u Benkovcu gdje igraju u 3. HNL s Velebitom.

U susretu 4. HNL od 15 sati u Kaštel Gomilici igraju Gošk i OSK, dok Glavice u istom terminu sutra ugošćuju ekipu Croatie iz Zmijavaca.

Rukometašice Sinja od 18 sati igraju u Sinju protiv Makarske.

Alkar sutra, 21. ožujka, u 18 sati igra u Šibeniku u susretu A2 lige protiv Šibenke 4, a u ovom kolu Cetina je slobodna.

U prvoj Dukat ligi u Slatini igraju rukometaši Trilja i Slatine.

Sinjski Kamičak sutra, 21. ožujka, na Gripama od 16,30 sati igra s Split EMC 2.

Oko 14 sati je na ŠC Trnovača završila utakmica između Tekstilca i Hajduka 2, rezultat je  1-0 za tekstilca a pobjedonosni pogodak postigao je Ante Barać u 47 minuti.

Stanje na cestama

U Gorskom kotaru kolnici su mjestimice samo vlažni. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 1, od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela. U ostalom dijelu zemlje promet teče uz povoljne vremenske prilike, po suhim kolnicima, i bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Vozače podsjećamo da od 28.ožujka, dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima tijekom vožnje danju ne moraju biti upaljena.

Povodom blagdana Uskrsa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zabrane su:
2. travnja (Veliki petak) od 15 do 23h,
5. travnja (Uskrsni ponedjeljak) od 14 do 23h,
Zabrana ne vrijedi na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1).
IZVOR: HAK