Petak, 20.03.2009.

ODRžANA 100. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Dana 20. ožujka 2009.g. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja održana je 100. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1. Jednoglasno je usvojene Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac u Sinju i utvrđen je Nacrt konačnog prijedloga istog,
2. Jednoglasno je usvojen Plan gospodarenja otpadom Grada Sinja,
3. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2008. godini,...

VIJESTI IZ TRILJA

Jutros oko 60 radnika Cetinke Internacional, inače članova Saveza samostalnog sindikata Hrvatske-energije kemije i nemetala potpisalo je punomoć pravnom zastupniku SSSH Jagodi đinđić dipl.pravnici, po kojoj podnose prijedlog za otvaranje stečaja nad Cetinkom Internacional pred Trgovačkim sudom u Zagrebu potvrdio nam je to Marin Rančić čelnik ovog sindikata iu triljskoj tvornici. Kao temeljni razlog na ovaj postupak naglašava se neisplata sedam plaća.

ODRžANA 100. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Dana 20. ožujka 2009.g. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Sinja održana je 100. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja sa sljedećim dnevnim redom:
1. Jednoglasno je usvojene Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac u Sinju i utvrđen je Nacrt konačnog prijedloga istog,
2. Jednoglasno je usvojen Plan gospodarenja otpadom Grada Sinja,
3. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Sinja u 2008. godini,
4. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2008. godinu,
5. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o realizaciji godišnjeg plana i programa rada Dječjeg vrtića "Bili cvitak" Sinj za 2007./2008. godinu s financijskim izvješćem za 2008. godinu,
6. Jednoglasno je prihvaćeno Izvješće o realizaciji programa rada i financiranja Gradske knjižnice Sinj za 2008. godinu,...

OBAVIJEST

Dječji vrtić Trilj danas, 20. ožujka, će obilježiti 30 godina rada. Proslava s prigodnim programom održat će se u triljskom kinu s početkom u 16,00 sati.

Program male škole u Trilju počinje u ponedjeljak 23. ožujka. Prvi roditeljski sastanak održati će se u 14 sati u tamošnjoj osnovnoj školi.

OBAVIJEST

Dječji vrtić žabica iz Otoka obavijestio je roditelje djece predškolske dobi koja nisu uključena u vrtićki program kako se upis djece vrši od ponedjeljka 23. do 31. ožujka u prostorijama dječjeg vrtića.

FOTO IZLOžBA

U organizaciji izviđačkog odreda "Malin" danas će se u 19 sati u galeriji Galiotović otvoriti foto izložba pod nazivom "Sutina-Biser u ogrlici Cetinske krajine".

JAVNA TRIBINA U DICMU

U osnovnoj školi Ante Starčevića u Dicmu danas, 20. ožujka, će se održati javna tribina na temu branitelja i njihovih prava, braniteljskih fondova i provedbe Zakona o braniteljima. Predavač na tribini će biti željko Kurtov Buš, ratni zapovjednik 4. sektora u akciji "Maslenica". Organizator je podružnica HNS-a Dicmo, a početak je u 18 sati i 30 minuta.

"DAN NARCISA"

Sutra, 21. ožujka, je Dan narcisa koji je posvećen oboljelima od raka dojke. Klub žena liječenih na dojci Sinj, narcise će prodavati od 10,00 do 12,00 sati na Pijaci. Cvijeće mogu donirati svi građani, a prikupljat će se danas od 14,00 do 18,00 sati također na Pijaci.

I Forum žena sinjskog SDP-a također se pridružio akciji Dan narcisa. Donirano cvijeće prodavat će sutra u prodajnom centru Konzum s početkom u 09,00 sati. Prihod s njihova štanda namijenjen je za pomoć odjelu onkologije u Splitu.

SPORT

Danas se navršava 25 godina od najveće utakmice u povijesti Alkara. Na današnji dan 1984. godine u finalu košarkaškog kupa bivše države u Metkoviću su igrali Alkar i sarajevska Bosna.

U drugom kolu A1 lige skupina za ostanak Alkar sutra od 19 sati igra u Zadru protiv Borik Puntamike.

Sutra, 21. ožujka, u 15,00 sati, u derbiju 19. kola 2. HNL Junak na svom terenu dočekuje ekipu Solina.

Sutra, 21. ožujka, se igraju i susreti 3.HNL - jug. Hrvace gostuju kod Konavljanina, a početak susreta je u 15,00 sati.
Subota će biti i u znaku rukometa. U drugoligaškoj konkurenciji triljska Cetinka gostuje kod šibenika, Kamičku je domaćin Opuzen.

KRONIKA 92

PP SINJ, 19.03.2009.g.,oko 14,00 sati, u mjestu Lučane, izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 5 ha borove šume i niskog raslinja. Požar kojeg su gasile zemaljske snage i "Air-traktor" u potpunosti je ugašen u 17,30 sati. Slijedi policijski očevid.
IZVOR: PU SD