Četvrtak, 20.03.2008.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 19.03.2008.g., tijekom jutra, na području Trilja, prilikom kontrole policijski službenici PGP Trilj zaustavili su OV Hunday, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao četrdesetsedmogodišnjak. Tom prilikom je utvrđeno da se na priključnom vozilu nalazi ručno izrađena registarska pločica, dok se u tovarnom prostoru priključnog vozila nalazio veći broj živih janjaca, za koje navedeni nije posjedovao potrebnu dokumentaciju. Slijedi odgovarajuća KP, odnosno PP.
IZVOR: PU SD

"VELIKI čETVRTAK"Danas je Veliki četvrtak, dan Isusove posljednje večere, kojim Crkva ulazi u sveto trodnevlje. U crkvi Gospe Sinjske
u 18,00 sati služit će se misa večere Gospodnje, nakon koje će biti pjevanje gospinog plača. U 22,00 sata bit će getsemanska ura. U crkvi u Lučanima obredi Velikog četvrtka počinju u 16,30 sati, Brnazama, Glavicama, čitluku i Jasenskom u 17, a u Karakašici u 18 sati.

U svetištu još uvijek traju i ispovijedi, do subote je ispovijedati će se od 7 i 30 do 12 te od 16 do 18 sati. Na Uskrs neće biti ispovjedi.

OBAVIJEST

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s gradovima i općinama Cetinskog kraja pripremilo je oko 650 paketa pomoći. Paketi su namijenjeni osobama koje primaju pomoć za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb, povodom uskršnjih blagdana.
U prostorijama Crvenog križa danas će se dijeliti paketi za oko 300 osoba s područja Grada Sinja.
Oko 30 osoba s područja općine Dicmo pakete će dobiti također danas na kućne adrese. U Trilju će se paketi dijeliti u gradskom kinu, a za korisnike pomoći s toga područja pripremljeno je 120 paketa. U Otoku je podjela paketa također počela , a oko 100 korisnika može ih predignuti u prostorijama lovačke udruge Jarebica.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

U zdravstvenoj ambulanti u Dicmu danas će se od 9,00 do 13,00 sati održati akcija darivanja krvi. Akciju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Dicma. Organizatori pozvaju sve dicmanjane da pristupe ovoj humanoj akciji u što većem broju, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela Kliničkog bolničkog centra Split.
Dodajmo da će se danas održati i redovna Izborna skupština Kluba dobrovoljnih davatelja krvi Dicmo. Predsjednik kluba Stanko Vojković pozvao je sve članove, koji su bar jednom darovali krv, da dođu na Izbornu skupštinu kluba, koja će se održati u restoranu Sunshine, s početkom u 13,30 sati.

IZLOžBA

Akademski slikar iz Splita Mile škračić svojim radovima predstavit će se sinjskoj publici. U Galeriji Galiotović sinoć je otvorena izložba na kojoj je prikazano 16 slika sakralne tematike, u tehnici ulje na platnu i kombiniranoj tehnici. Izložba će biti otvorena do 4. travnja. Povodom Velikog tjedna izložbu je organiziralo Gradsko poglavarstvo Grada Sinja.

KINO DANAS

U gradskom kinu danas od 17 i 30 možete pogledati film "Oliver Tvist". Snažna je to nova adaptacija klasičnog romana Charlesa Dickensa o napuštenom dječaku koji odrasta u sirotištu, sve dok ne pobjegne u veliku avanturu u Londonu gdje ga usvoji skupina mladih lopova i džeparoša predvođena Faginom. Spašava ga g. Brownlow za kojeg se ispostavi da je zapravo dječakov djed.

U 19 sati i 30 minuta prikazuje se film "Zlatne godine kraljice Elizabethe". Uzbudljiva je to priča o jednom razdoblju i ženi koja pokušava držati pod kontrolom ljubav i neprijatelje i osigurati status ikone Zapada.

Godina je 1585. i kraljica Elizabeta, koja Engleskom vlada već gotovo tri desetljeća, nastavlja se suočavati sa svima onima koji su željni njena prijestolja kao i s mogućom obiteljskom izdajom, dok Europom hara razarajući vjetar ortodoksnog katolicizma kojega pokreće španjolski kralj Filip II. Kao protivnik protestantizma, Filip II daje široka ovlaštenja inkvizicijskim i moćnom vojskom želi osigurati španjolsku prevlast i predstavlja prijetnju za kraljicu Elizabetu i njeno carstvo. Film Zlatne godine kraljice Elizabethe uzbudljiva je priča o jednom razdoblju i ženi koja pokušava držati pod kontrolom ljubav i neprijatelje i osigurati status ikone Zapada.