Ponedjeljak, 20.03.2006.

ODRžANA 8. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Gradsko vijeće na svojoj osmoj sjednici jednoglasno je prihvatilo odluku o usvajanju novog Prostornog plana Grada Sinja. Ovim dokumentom definarano je korištenje i namjena prostora svih 15 sinjskih naselja. Prostorni plan u cijelosti je usuglašen sa županijskim planom, a s njim su se definirale površine za stambenu i drugu izgradnju, radne zone i slično, istodobno štiteći poljoprivredno i šumsko zemljište ucrtani su i koridori za planirane cestovne i druge infrastrukture.
Gradonačelnik Nikola Tomašević nije dobio podršku oporbenih vijećnika HDZ-a i HKDU-a za potpisivanje ugovora o korištenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sanaciju odlagališta smeća na Mojanci.
Oporbeni vijećnici naglasili su kako oni jesu za sanaciju Mojanke, ali ne uz uvjet primanja dijela smeća sa Makarskog područja, što je bio i jedini uvjet Fonda.
Podsjetimo kako su mještani Turjaka i Brnaza također nezadovoljni odlukom o potpisivanju ugovora sa Fondom, te su tražili odgodu i dodatnu raspravu po ovoj odluci.

PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Za danas je najavljeno i stručno predavanje za poljoprivrednike koju organiziraju Poljoprivredno savjetodavna služba i tvrtka "Syngenta".
Predavanje će se održati u Gradskoj vijećnici od 11 sati, a uz poljoprivredne proizvođače povrća pozvani su i ostali poljoprivrednici koji će nakon službenog dijela moći postavljati pitanja stručnjacima agronomima. Tvrtka "Syngenta" predstavit će i svoje proizvode.

UčENICI šKOLE RUđERA BOšKOVIćA U POSJETU HRVATSKOM SABORU

U sklopu programa Otvoreni sabor učenici tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića iz Sinja dobili su poziv da posjete i prisustvuju Hrvatskom saboru. Do sada je kroz ovaj projekt Sabor posjetilo više od 13 i pol tisuća građana koji su se željeli upoznati s poviješću kao i sa sadašnjim načinom funkcioniranja najvišeg predstavničkog tijela u RH.
Danas će Sabor posjetiti učenici naše škole Ruđera Boškovića, a nakon edukativnog posjeta koji počinje u 14 sati učenici će se susresti i sa zastupnicima svoje izborne jedinice u prostorijama male vijećnice.

IZLOžBA UčENIčKIH RADOVA NA TEMU "šUME I VODE"

Sutra 21. ožujka počinju i projektni dani eko škole fra Pavla Vučkobića na temu "šume i Vode". Početak dana obilježiti će se otvaranjem izložbe učeničkih radova koja će biti postavljena u športskoj dvorani škole. Otvaranje je najavljeno za 11 sati.

IZLOžBA AKADEMSKE KIPARICE SANDRE NEJAšMIć

U Galeriji Galiotović postavljena je samostalna izložba akademske kiparice Sandre Nejašmić.Kiparica Nejašmić predstavila se temom raspela.

HUMANITARNA AKCIJA SINJSKE "FRAME"

I ove godine sinjska "Frama" u korizmeno vrijeme organizira humanitarnu akciju za pomoć župnom Caritasu. Svake subote i nedjelje članovi "Frame" prodaju lutrijske listiće ispred Crkve čudotvorne Gospe Sinjske i u Samostanskom oboru. Kupnjom lutrije građani pomažu Caritasu , a najsretniji će od sponzora ove akcije biti i nagrađani 8. travnja kada će biti i nagradno izvlačenje.

SPORT

Junak je u Unešiću poražen od Zagore 1:0, OSK Aldi i Zmaj igrali su nerješeno 0:0, Glavice su na svom terenu bile Bolje od Orkana 3:0, dok je Tekstilac izgubio od Croatie 2:0.

VRIJEME

I u nastavku dana biti će oblačno vrijeme sa povremenim padalinama. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je -1 stupanj Celzijev.