Ponedjeljak, 20.02.2017.

Općina Hrvace sufinancira nabavku sadnica voćaka i vinove loze

Općina Hrvace u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica vinove loze i voćaka za proljetnu sadnju u 2017. godini.
Prema postojećem modelu, općina Hrvace i Splitsko-dalmatinska županija sufinanciraju 2/3, a poljoprivredni proizvođači 1/3 cijene sadnica.
Prijave se vrše do kraja tjedna, 24. veljače, u prostorijama Općine Hrvace ili na kontakt telefone 829 005 i 660 168.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Srma obilježava Svjetski dan socijalne pravde


Udruga Srma će danas, 20. veljače u Sinju obilježiti Svjetski dan socijalne pravde.
Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, Srma će provesti humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih artikala za socijalnu samoposlugu Grada Sinja. Akcija će se provesti od 9 do 11 sati u prodajnom centru Kaufland u Sinju.
Iz Srme ističu da kroz promociju Svjetskog dana socijalne pravde, kojega su odredili Ujedinjeni narodi 2007.g., u lokalnoj zajednici žele ostvariti socijalnu pravdu i ‘Društvo za sve’. Svojim aktivnostima žele doprinijeti iskorjenjivanju siromaštva, povećanju dostojanstva rada, jednakim mogućnostima za sve, pravičnom pristupu socijalnim dobrima i pravdi za svaku ljudsku osobu.
Akcija se provodi u okviru projekta ‘Zaštita starijih osoba od siromaštva i socijalne isključenosti u Cetinskoj krajini’, čiji je donator Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
IZVOR: WWW.FERATA.HR