Srijeda, 20.02.2013.

Edukativna akcija TZ-a Sinj

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u četvrtak, 21. veljače, na Pijaci odakle ćemo pod vodstvom naših stručnih vodiča krenuti u razgled povijesne gradske jezgre Sinja (trajanje oko 1,5 sat).

Prva grupa kreće u 10.00, a druga u 11.30 sati.

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Cilj ove besplatne edukativne akcije, koja se održava drugu godinu za redom, je skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu. Građani će razgledati znamenitosti i muzeje, te posjetiti secesijsku Vilu Tripalo koja je prošle godine obnovljena i pretvorena u jedan od najreprezentativnijih objekata za ugledne goste.

Svi ste dobrodošli!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Sinju

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati u četvrtak, 21. veljače.Akcija će se održati u prostorijama sinjskog Crvenog križa od 9 do 13 sati, a pristupit će joj i maturanti sinjskih srednjih škola.
Na akciju se pozivaju svi dragovolji davatelji krvi, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina živa, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj – partner u utrci za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

U petak, 15. 02. 2013., Grad Zadar je bio domaćin radnog sastanka koordinatora projekta Europska prijestolnica kulture 2020. Podsjetimo, nositelj projekta je grad Split a gradovi partneri su uz Sinj, Kotor, Trogir, Šibenik , Mostar, Stari Grad, Hvar, Pag, Supetar, Zadar, Korčula, Ston, Solin. Poveznica grada nositelja i gradova partnera je kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a. 
IZVOR: GRAD SINJ
...