Subota, 20.02.2010.

Prekinuti su pregovori između sindikata vozača Prometnih radnika Autoprijevoza Sinj, sindikata Hrvatske udruge sindikata i poslodavca tvrtke Autoprijevoz

Prekinuti  su pregovori između sindikata  vozača Prometnih radnika Autoprijevoza Sinj, sindikata Hrvatske udruge sindikata i poslodavca tvrtke Autoprijevoz, rečeno je danas na skupu zaposlenika u Autoprijevozu. Kako doznajemo od predstavnika HUS-a Veljka Nasića poslodavac nije pristao na njihove zahtjeve za novim načinom obračuna plaće, pa nije došlo do potpisivanja kolektivnog ugovora koji je najavljivan.

Danas se u Vrlici obilježava 20. godišnjica osnutka ogranka Hrvatske demokratske zajednice

Danas, 20. veljače, se u Vrlici obilježava  20. godišnjica osnutka tamošnjeg ogranka Hrvatske demokratske zajednice. Svečanoj sjednici  uz dužnosnike stranke nazočio je i dopredsjednik HDZ-a i  ministar zdravstva Darko Milinović.

Obavijest

Počela je podjela novih zelenih knjižica za plavi dizel. Korisnici nove knjižice mogu kupiti u knjižarama i Narodnim novinama te ih ovjeriti u Agenciji za plaćanje u Uredu državne uprave.

Obavijest

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Trilja i Grada Trilja u ponedjeljak, 22. veljače,  će u triljskoj Gradskoj vijećnici održati  prezentaciju  mjera  sufinanciranja zapošljavanja za 2010. godinu. Grad Trilj u suradnji sa županijom organizira prezentaciju županijskih programa kreditiranja malog gospodarstva. Ova prezentacija obuhvaća obrte, mala i srednja trgovačka društva i zadruge. Početak prezentacije je u 11 sati.
Na predstavljanje mjera iz nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2010. godinu pozvale su i područne službe zavoda za zapošljavanje u Sinju, Vrlici, Hrvacama Otoku i Dicmu. Prezentacija je  u ponedjeljak, 22. veljače, u vijećnici Grada Sinja

Sport

Slijedi nam još jedan zanimljiv športski vikend: Igraju se susreti 16. kola A2 košarkaške lige. Alkar je slobodan u ovom kolu, a Cetina je domaćin Drniškom DOŠK-u u nedjelju u 18 sati.
U 2. kolu županijskog nogometnog kupa OSK danas, 20. veljače, u 14 sati gostuje u Baškoj vodi kod Uranije.
U 14,30 sati u dvorani OŠ Marka Marulića igra se susret 2. Hrvatske odbojkaške lige između ŽOK Sinja i Brda.
Počinje nastavak druge rukometne lige. Kamičak  dočekuje Dubrovnika  u 16,30 sati.
ŽRK Sinj danas, 20. veljače, igra u Metkoviću  u 14,30 sati.
Prvoligaš "Pršuti Voštane Trilj" dočekuju danas, 20. veljače,u 18 sati "Ivančicu" iz Ivanca.

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, između čvorova Bosiljevo 2 i Ogulin, kod odmorišta Dobra (80. km) u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, zbog prometne nesreće.

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 1, od Šestanovca do Ravče, te na A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić. Mogući su odroni zemlje i kamenja duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, na cestama u gorju, te na širem području Gračaca i Obrovca. Magla još mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, posebice na dionici autoceste A 1 između čvora Bosiljevo i tunela Mala Kapela. ...