Petak, 20.02.2009.

VIJESTI IZ OTOKA

Za sutra, 21. veljače, najavljeno je u Otoku osnivanje podružnice HSP-a u ovoj općini. Osnivačka skupština održat će se u 18,00 sati u Općinskoj vijećnici, a najavljen je i dolazak čelnika HSP-a iz županije i okolnih mjesta.

PREDAVANJE

U organizaciji podružnice HNS-a Dicmo danas, 20. veljače, će se održati predavanje o vinogradarstvu. Predavanje će se održati u prostorijama Oš Ante Starčevića s početkom u 18.30 sati. Predavač će biti dipl ing.agr.Ferninand Puljić.

KINO DANAS

Večeras u 20,00 sati u gradskom kinu u Sinju održat će se Krnjevalfest. Ulaznice su rasprodane.

"KRNJEVALSKI DANI 2009."

Krnjevalska udruga iz Glavica poziva sve mještane naselja Glavica i sve ljude dobre volje na veliku 12. po redu Krnjevalsku glavičku feštu, koja će se održati sutra, 21. veljače. Okupljanje je u 12,00 sati kod Doma i Pulinog dućana, a u 16.30 sati održat će se suđenje krnji i nastavak pučke fešte.

Svoj mačkarski pohod sutra, 21. veljače, će održati karnevalska udruga Didi s Kamešnice. Polazak je u 9,00 sati od Gulića, a maškare će proći rutu Gala-Obrovac-Gljev. Njihov pohod snimat će Hrvatska radio-televizija, i to za potrebe emisije škrinja.

SPORT

Zbog vremenskih neprilika i zaleđenih terena odgođeno je prvo kolo nastavka 3. HNL-jug koje se trebalo igrati sutra, 21. veljače. Tako će se susret Splita i Hrvaca odigrati u drugom terminu kojeg će naknadno utvrditi povjerenik ovog natjecanja.

U okviru priprema za nastavak nogometnih natjecanja sutra, 21. veljače, će se u Otoku s početkom u 15,00 sati u prijateljskom susretu sastati OSK i Junak.

Od danas do nedjelje u Zadru se igra završnica košarkaškog kupa Hrvatske u kojem igraju Zadar-Cibona i Zagreb-Split, zbog toga ovog vikenda nema susreta A1 košarkaške lige. Svoj susret Alkar će igrati idućeg vikenda u Sinju protiv Dubrovnika.

Sutra, 21. veljače, se nastavlja drugoligaška rukometna sezona. U derbi susretu kod muškaraca u 18 sati u Trilju igraju drugoplasirana Cetinka i prvoplasirani Metković 1963. U isto vrijeme u Kninu igraju Knin i sinjski Kamičak.
Susret rukometašica Sinja i Vrgorca koji se trebao igrati u Vrgorcu odgođen je na zahtjev Vrgorca.

U okviru natjecanja 2. Hrvatske odbojkaške lige sutra, 21. veljače, od 17 sati u Sinju igraju odbojkašice Sinja i Dubrovnika.

Sinoć su odigrani susreti 2.kuglačke lige. U Zadru je drugoplasirani Vrni pobjedio Liburniju 7-1 i ostao u utrci za prvaka lige, a kuglači Sinja pobijedili su u Splitu ekipu Prometa 5-3 i tako osigurali ligaški status.

U ovom natjecanju sutra, 21. veljače, u Trilju od 16 sati igraju Bojovnik iz Trilja i trenutno vodeća ekipa Hrvatskih Vitezova.

KRONIKA 92

I PP, 19.02.2009.g., policijski službenici su dovršili kriminalističku obradu nad tridesetčetverogodišnjakom iz Sinja. Osnovano se sumnja da je tijekom 01/02mj. 2009.g., u tri navrata, u prodajnom centru na području Splita, otuđio više artikala manje materijalne vrijednosti. Protiv tridesetčetverogodišnjaka je podnesena KP iz čl.216. /Krađa/ KZ-a.
IZVOR: PU SD