Srijeda, 20.02.2008.

POžAR NA DEBELOM BRDU POD NADZOROM



Požar koji je izbio preksinoć na predjelu Debelo Brdo većim dijelom stavljen je pod nadzor potvrdio nam je to zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić. Požar su gasili vatrogasci DVD-a Sinj no zbog jednim dijelom nepristupačnog i nerazminiranog terena danas poslijepodne uključiti će se i zračne snage. Zapovjednik Ančić ističe kako su kuće na tom predjelu sačuvane, a opožarena površina iznosi 800 hektara.

VIJESTI IZ VAD-a



Predstavnici članova VAD-a i grada Sinja jučer su održali sastanak na kojem je bilo riječi o izmjenama i dopunama statuta VAD-a. Povjerenstvo je uskladilo stavove po pitanju prijedloga koji će se dati na usvajanje Upravnom odboru, a konačnu potvrdu prijedlozima daje Skupština. Kako nam je potvrdio alkarski vojvoda Ivan čikara povjerenstvo će se sastati i za 10-tak dana.

NOVIH 230 OBOLJELIH OD GRIPE

U posljednja 2 tjedna u sinjskoj ispostavi Zavoda za javno zdravstvo zabilježeno je novih 230 slučajeva oboljelih od gripe. Pretpostavlja se kako je broj oboljelih i veći jer ne zatraže svi liječničku pomoć. Preporuka liječnika i dalje je piti tople napitke i uzimati dosta vitamina C.

PODJELA SADNOG MATERIJALA U OTOKU

U Otoku i danas traje podjela sadnica voćaka i vinove loze koje je za tamošnje poljoprivrednike osigurala općina Otok u suradnji s županijom Splitsko -dalmatinskom. Na natječaj otočkog općinskog poglavarstva javilo se 28 poljoprivrednika, a najviše interesa bilo je za sadnice vinove loze. Podjela sadnica odvija se na tržnici u Otoku i trajat će do kraja tjedna.

KRONIKA 92

PP SINJ, 18.02.2008.g., u poslijepodnevnim satima u mjestu Bitelić, općina Hrvace, predio Ravno Vrdovo, izbio je požar koji je zahvatio suhu travu, makiju i nisko raslinje. Požar je gorio i 19.02.2008.g., kada se u gašenje uključio i protupožarni helikopter. Požar je i dalje aktivan, a zahvatio je veću površinu.
IZVOR: PU SD