Ponedjeljak, 20.02.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Za danas je najavljena 21. sjednica Gradskoga poglavarstva na kojoj će se razmatrati 10 točaka dnevnog reda.Izviješće o naplati komunalne naknade za razdoblje od 01.01. do 31. prosinca 2005. godine, Prijedlog Zaključka o ograničenom prikupljanju ponude za izradu projektnog riješenja fekalne kanalizacije u nogostupu lijeve strane ulice Filipa Grabovca te prijedlog zaključka o prihvaćanju povećanja obima radova na izgradnji potpornog zida u ulici Put Međina samo su neke od točaka dnevnog reda današnje sjednice.

DANAS REZULTATI ANALIZE UGINULIH PASTRVA U CETINI

Danas bi trebala stići i službena potvrda o uzročniku pomora ribe u Cetine, neslužbeno uzrok bi mogli biti endoparaziti kojih je u vodi nešto više nego li je to uobičajeno. što i kako je došlo do povećanja broja parazita i jesu li oni stvarni uzroci pomora uskoro će biti poznato.

GODIšNJICA TRILJSKOG HDZ-a

Triljski HDZ jučer je svečanom sjednicom obilježio 16-tu godišnjicu postojanja. Svečanosti su uz mnogobrojne članove i simpatizere stranke nazočili i resorni ministri Berislav Rončebić, Neven Ljubičić i Ivica Kirin.

"DANI KRNJEVALA"

Krnjevalska udruga Sinj za najmlađe jučer je organizirala Dječji maskembal i spaljivanje Krnje. U prepunom gradskom parku zapaljen je krnje u obliku nindža kornjače, lika prepoznatljivoj djeci, a nastavak zabave bio je u Domu mladih.

Predstavom dječjeg krnjeval festa osim svojim sugrađanima djeca iz Krnjevalske udruge predstavila su se i u Vrlici djeci iz doma za smještaj i rehabilitaciju djece fra Ante Sekelez kojima su poklonili predstavu. Dijelovi predstve biti će odigrani i u petak 24. siječnja kada će maskembal u Domu mladih imati djeca dječih vrtića.

SPORT

U novoj nogometnoj sezoni prvenstva županijske lige slavili su domaćini. Na svom terenu OSK Aldi pobjedio je i Tekstilca 2:1, a Glavičani su pobjedili Hrvace rezultatom 2:1.

VRIJEME

Prevladava oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana kiša. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 10 stupnjeva Celzijevih.