Subota, 20.01.2018.

Izgorjela sjeverna zgrada bivše vojarne ‘Ivaniš Nelipić’


Noćas oko 1 sat i 30 minuta izbio je požar u sjevernoj zgradi bivše vojarne Ivaniša Nelipića u Sinju.
Riječ je o prostoru kojeg već godinama koriste sinjske udruge mladih za organizaciju koncerata, projekcije filmova i sličnih događanja. Odmah po dojavi u 1 sat i 34 minute na teren je izašlo 8 vatrogasaca JVP i DVD-a Sinj s tri vozila, koji su požar lokalizirali oko 2:50 sati, a ugasili jutros u 5 sati i 30 minuta. Kako doznajemo, zgrada je u potpunosti izgorjela.
U PP Sinj izvijestili su nas kako će očevid biti izvršen tijekom današnjeg dana te će se tada znati više o uzroku požara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alkar očekivano poražen u Zadru

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Alkar je očekivano uvjerljivo poražen od Zadra u Krešinom domu. Sve dvojbe o pobjedniku, ako ih je uopće i bilo, riješene su nakon sjajno odigrane zadarske druge četvrtine…
Zadar – Alkar 93:62 (19:18, 26:12, 21:17, 27:15)
Zadar – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 1500
Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Branimir Galić (Zagreb), Matija Glavurdić (Zagreb)
Zadar: Knowles, Bašić (3), Vladović (8), Ivanov (8), Kraljević (9), Jelenković (7), Krajina (10), Bostic (10), Vuković (5), Brzoja (11), Špralja (1), Božić (21).
Alkar: Jurela, Brajković (8), Bašić (2), Modrić, Šimunović, Bilandžić (6), Booth (7), Graf (10), Vuko (9), Proleta (6), Svalina (4), Šarac (10).
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Planinari pozivaju na snijeg


Tijekom noći u višim predjelima Cetinske krajine pao je snijeg, koji je zabijelio Visoku, Kamešniu, Dinaru i Svilaju.
Zimski ugođaji posebno vesele ljubitelje prirode i planinare. Upravo na Svilaji, na 1065 metara nadmorske visine, kod planinarskog doma ‘Orlove stine’, prava je idila. Iz PD ‘Svilaja’, pozivaju sve ljubitelje prirode da dođu na Svilaju, jer je Dom otvoren i ugrijan, a pripremljeni su i kuhano vino i čaj za okrjepu. Snježnog pokrivača ima desetak centimetara. Cesta je do makadamskog puta očišćena, a dobar dio puta do doma se može i osobnim vozilima, naravno uz zimsku opremu. Ovo je prava prigoda iskoristi ovaj dan i uživati u snježnim radostima, posjetiti ovaj dio Svilaje i Planinarski dom s čije se terase može se vidjeti masiv Biokova, Matokit, Mosor i Kozjak. Podsjetimo, dom ima 38 ležajeva u sobama, sanitarne čvorove i ostale sadržaje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR