Utorak, 20.01.2015.

Film Bore Leeja na festivalu u Rotterdamu


U okviru 44. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu prikazuje se pet hrvatskih filmova, među kojima je i film ‘Velika stijena’ sinjskog glumca i redatelja Borisa Ivkovića, poznatijeg kao Bore Lee.

Ovaj Borin filmski uradak snimljen je 2010. godine, a publika u Rotterdamu moći će ga vidjeti danas. Gostujući u programu Hit radija, Bore Lee je kazao: ‘To je za mene velik uspjeh. Film neće biti u konkurenciji za nagrade, ali to mi nije ni pretjerano važno, važno mi je da film putuje svijetom, kao promidžbeni film. Njemački filmski kritičar, koji sudjeluje na puno filmskih festivala, kazao mi je kako su moji filmovi dobri. Pogledao ih je skoro sve i za ovaj festival odabrao ‘Veliku stijenu’, kazao je Bore Lee.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Na području PP Sinj najviše osoba s ‘bb adresama’

Prema Zakonu o prebivalištu, krajem prošle godine istekao je rok do kojeg su građani s prijavljenim prebivalištem na adresama koje nisu evidentirane u registru prostornih jedinica, odnosno na nepostojećim adresama s kućnim brojem 0, bb ili sl., morali policijskoj upravi ili postaji ponovno prijaviti prebivalište na adresi s točnim kućnim brojem. Osobe koje nisu prijavile prebivalište s ispravnim kućnim brojem i ishodile osobnu iskaznicu s ispravnom adresom prebivališta, odjavljene su iz evidencije podataka MUP-a o prebivalištu i boravištu. Prema neslužbenim procjenama, na području Cetinske krajine takvih je oko dvije tisuće građana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

S radom počinje ŠRDK ‘Bioritam’

U prostoru sinjskog Doma mladih danas s radom počinje preuređeni fitnes centar ŠRDK ‘Bioritam’ Sinj.
Oplemenjeni prostor s potrebnim standardima nudit će kvalitetan iskorak onima koji više brige posvjećuju zdravlju, odnosno izgledu svoga tijela.
Izostanak bilo kakve vrste redovitog vježbanja u europskim zemljama odnosi dvostruko više života od pretilosti, pokazali su rezultati istraživanja koje je na 300.000 osoba tijekom proteklih 12 godina provela grupa znanstvenika sa Sveučilišta u Cambridgeu. Od posljedica bolesti koje nastanu uslijed fizičke neaktivnosti u Europi godišnje umre oko 676.000 ljudi, a od posljedica pretilosti oko 337.000. Promjena načina života i uvođenje svakodnevnih jednostavnih vježbi u teretanama ili vožnje bicikla mogu puno toga promijeniti. Iako pretilost i fizička neaktivnost idu ruku pod ruku, znanstvenici podsjećaju da i vitke osobe riskiraju da se kod njih razviju brojni zdravstveni problemi ako redovno ne vježbaju, dok su pretile osobe koje se bave fizičkom aktivnošću boljeg zdravlja od onih koje to ne čine. Treba se dobro organizirati. Dan ima 24 sata, a dnevno odvojiti dvadesetak minuta ili više za fizičku aktivnost u novo uređenim prostorijama ‘Bioritam’, uz stručnu pomoć educiranih profesora kineziologije, svakako će mnogima pomoći.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Petar Bašić – Bosi novi trener/igrač OSK-a


Nakon odlaska Mirka Labrovića, Nogometni klub OSK dobio je novo trenersko ime. Naime, momčad će od srijede u pripreme povesti Petar Bašić – Bosi, koji će svom matičnom klubu na dispoziciji biti i kao igrač…
Kako je potvrdio u razgovoru za klupsku stranicu, Bašić je s Upravom vrlo brzo postigao dogovor da svoje prve trenerske korake napravi tamo gdje je i počeo svoju bogatu karijeru.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR