Petak, 20.01.2012.

Mačkare preuzimaju vlast

Ovoga vikenda u nekoliko naselja Cetinskog kraja počinju karnevalske svečanosti.Sinjani će se sutra u 11 sati okupiti na pijaci, gdje će gradonačelnik Ivica Glavan predati ključeve grada predsjednici Krnjevalske udruge Grada Sinja Jadranki Maleš – Jadri, koja je građanima i ove godine obećala puno zabave i veselja.

Sutra u 'mačkarske' pohode kreću i 'mačkare' iz Gale. Okupljanje je u 8 sati ujutro kod Cibora, od kuda se ide u obilazak Gljeva, a po povratku će se obići sva naselja u Gali. Očekuje se kako će u povorci biti 200-tinjak mačkara – dida i baba i 'bili mačkara'.

U triljskoj gradskoj vijećnici sutra u 10 sati održat će se audicija za dječji karneval fest.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionica: ZAJEDNO KROZ ZADRUŽNO PODUZETNIŠTVO

Centar za ruralni razvoj CERURA  Sinj organizira radionicu: "ZAJEDNO KROZ ZADRUŽNO PODUZETNIŠTVO", koja će se održati u subotu, 21.01.2012. u 11 sati u restoranu „J. F. KENNEDY“, Potravlje, općina Hrvace

Predviđen je ciklus od tri radionice na području posebne državne skrbi: Hrvace, Ružić (Drniš) i Žagrović (Knin).
Projekt će se provoditi na tri područja koja su bila obuhvaćena ratom. Prvo područje je u Splitsko-dalmatinskoj županije koje obuhvaća općinu Hrvace i grad Vrliku. Područje Šibensko-kninske županije obuhvaća općine Ružić kod Drniša (drugo područje) te područja naselje Žagrović  kod Knina kao treće područje. Na tim područjima biti će obuhvaćeno minimalno po 50 osoba. Na tim područjima živi miješano etničko domicilno stanovništvo (Hrvati i Srbi) te doseljeni Hrvati iz drugih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
...

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom Pivovara Majić d.o.o., TriljDana 20. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK-Sinj s tvrtkom „PIVOVARA MAJIĆ“ d.o.o., Trilj. Namjera investitora je da na čestici zemljišta veličine 2546 m2 izgradi proizvodno-poslovnu građevinu, pivovaru za proizvodnju piva, kapaciteta dnevne proizvodnje do 5.000 litara. Planira se novozapošljavanje do 10 radnika.
Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.
IZVOR: GRAD SINJ

Kino danas

U sinjskom kinu od danas do nedjelje igra romantična komedija 'Veza bez obaveza'. Početak prikazivanja je u 19 sati i 30 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

TEŠKA INDUSTRIJA-Koncerti u Splitu i SinjuNakon vrlo uspješnih koncerata po Hrvatskoj i regiji, legendarna grupa Teška industrija uskoro opet svira u Dalmaciji! Bit će to prilika da ova legendarna rock grupa predvođena sjajnim glazbenicima i osebujnom, vrsnom pjevačicom Leom Mijatović publici predstavi aktualni album 'Bili smo raja'. Riječ je o albumu originalnih obrada hitova sarajevske pop-rock škole koji je oduševio publiku, a i kritiku. Nedavno su predstavili video spot za pjesmu 'A i ti me iznevjeri', njihov aktualni singl.

Tešku industriju ubrzo očekuju nastupi u Dalmaciji i to u petak 20.1. u Hemingway Baru u Splitu (VIII Mediteranskih igara 5). Pretprodaja ulaznica je u Hemingwayu, cijena ulaznica u pretprodaji je 20 kn, a na dan koncerta je 30 kn. Koncert pocinje u 23 sata.
Idućeg dana, u subotu 21.1. koncert će održati u Sinju u popularnom klubu Piccadilly (Glavička 31). Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je slobodan.

Sufinanciranje nabave sadnica voća i vinove loze

Grad Sinj provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za područje Grada Sinja za proljetnu sadnju 2012. godine. Sufinanciranje se provodi po istom modelu kao i ranijih godina, odnosno 1/3 plaćaju građani, a preostale 2/3 Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Zahtjev mogu podnijeti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača, koji imaju prebivalište, odnosno proizvodnju na području Grada Sinja. Najmanji broj sadnica po pojedinačnom zahtjevu iznosi 30 voćaka ili 500 loza. Zainteresirane osobe mogu se prijaviti u Grad Sinj, u sobu broj 48, svakim radnim danom od 8-15 sati, do 24.01.2012. godine.
IZVOR: GRAD SINJ

DODIR DOBROTE: Veliko srce Milke Omrčen !

TIJARICA – Učiteljski poziv je, vjerovali ili ne, zasigurno jedan od najzahtjevnijih, ali i jedan od najplemenitijih poziva. Naučiti dijete prvim koracima i prvim riječima može samo roditelj, no odgojiti ga da postane cjelovita osoba, potreban je i drugi roditelj; škola, odnosno njeni učitelji. Kad dijete postigne visoke rezultate u obrazovanju, učitelj je iznimno sretan! No, kad još takvo dijete i pravilno usmjerite i odgojite za pozitivne vrijednosti, logično je da sreći roditelja ali i učitelja nema kraja. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Škola rukometa Kamičak vrši upis djece rođene od 2000. do 2004. godine. Škola djeluje na području Sinja, a treninzi se odvijaju u sinjskim sportskim dvoranama i na sportskim terenima. U radu s djecom sudjeluju školovani treneri specijalizirani za rukomet. Detaljnije informacije mogu se dobiti kod trenera škole na brojeve 098/932-2362 (Damir) ili 091/222-7003 (Ivan).

U okviru posljednjeg 13. kola prvog dijela 1. Hrvatske rukometne lige, u sinjskoj sportskoj dvorani danas u 17 sati i 30 minuta se igra  povijesni susret. Naime, ŽRK-u Sinj u goste dolazi najtrojfejnija i najbolja ekipa u povijesti hrvatskog ženskog rukometa Podravka Vegeta iz Koprivnice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR