Četvrtak, 20.01.2011.

Kino danas

U sinjskom kinu danas s početkom u 19,30 sati možete pogledat film: RED (UMIROVLJENI EKSTREMNO OPASNI).
Uloge : Bruce Willis, Morgan Freeman, Marie Louise-Parker, John Malkovich, Helen Mirren i Karl Urban.

Grad Sinj je prihvatio daljnju suradnju sa Udrugom Lijepa naša i Osnovnom školom Fra Pavla Vučkovića glede nastavka projekta Eko-škole

Grad Sinj je prihvatio daljnju suradnju sa Udrugom Lijepa naša i Osnovnom školom Fra Pavla Vučkovića glede nastavka projekta Eko-škole kao jedinog takvog na području Cetinske krajine. Kako se narečeni Program provodi u suradnji sa lokalnim zajednicama, dana 20.siječnja potpisan je Sporazum o suradnji u provođenju međunarodnog programa  Eko-škole u Republici Hrvatskoj za 2011. godinu, koji su potpisali predsjednik Udruge Lijepa naša dr. Ante Kutle i Gradonačelnik Grada Sinja prof. Ivica Glavan....

"Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“

Aktivnost izrade akcijskih planova za zapošljavanje osoba s invaliditetom dio je prve komponente projekta IPA 2007-2009 „Poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada“ čiji je korisnik Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Split, 21. siječnja 2011. godine - Izrada Akcijskih planova ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih dionika kako bi bolje kreirali mjere aktivne politike tržišta rada na regionalnoj razini. Akcijski planovi predstavljaju alat za apsorpciju sredstava iz fondova EU budući da će svi projekti vezani za određenu tematiku (npr. razvoj ljudskih potencijala) morati biti u skladu sa strateškim dokumentima donesenim na regionalnoj razini, pa tako i Akcijskim planom za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Kreiranje mjera prema potrebama regionalnog tržišta rada doprinosi stvaranju koherentnije politike zapošljavanja, no ujedno je i priprema za korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda....

Peticija protiv istočne obilaznice

Predstavnici Građanske inicijative Neda Modrić i Dražen Bilić, koji se protive izgradnji istočne zaobilaznice Grada Sinja i predsjednik mjesnog odbora Glavica Ivica Romac, na jučer održanom sastanku donijeli su odluku o potpisivanju peticije.
Peticijom će se mještani Glavica i Brnazama moći očitovati o gradnji istočne obilaznice Grada Sinja.
Prikupljanje potpisa početi će u subotu na sinjskoj pijaci, a predstavnici inicijative prikupljati će i potpise po naseljima kroz koje prolazi predviđena istočna varijanta: Brnaze, Glavice, Ćurlini i Suhač.
Protiv izgradnje istočne obilaznice je i Mjesni odbor Glavica koji je na sinošnjem sastanku manjkavom ocijenio i Studiju utjecaja na okoliš.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predsjednik Josipović opet u Sinju!

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će obilježavanju 18. obljetnice Operacije Peruća. Potvrdio nam je to Boško Vladović, predsjednik Udruge veterana 126. bigade, koja je organizator obilježavanja godišnjice Operacije Peruća.
'28. siječnja obilježit će se 18.-a godišnjica operacije Peruća. Obilježavanju će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a očekujemo dolazak i drugih uglednika iz političkog i vojnog života Hrvatske. U okviru obilježavanja, u 12 sati položit će se vijenci kod spomenika pokojnom Anti Buljanu, a predsjednik Josipović podijelit će odličja zaslužnim pripadnicima 126. brigade', napominje Vladović.
IZVOR: WWW.FERATA.HR  ...

Sport

Nakon povijesnog uspjeha i plasmana u Prvu hrvatsku ligu u sezoni 2008/2009, KK Trilj je odmah ispao i vratio se u Drugu ligu. Osnovni razlog ovog neuspjeha bio je gubitak glavnog sponzora, tvrtke Vrni. Početkom ove sezone došlo je do ujedinjenja dva triljska kluba 'Trilja' i 'Bojovnika' koji sada nastupaju pod zajedničkim imenom KK Trilj. Cilj novog kluba bilo je prvo mjesto na ljestvici i kvalifikacije za povratak u Prvu ligu. Nažalost, Trilj zbog neadekvatnosti svoje dvorane mora domaće utakmice igrati u dvorani KK Mertojak, što je utjecalo na nešto lošiji rezultat u prvom dijelu natjecanja.
KK Vrlika bi po prikazanim igrama trebala sačuvati status stabilnog drugoligaša.
I kuglači KK Sinja su u prošlom prvenstvu ispali u niži rang takmičenja odnosno u Treću hrvatsku ligu. Radi nekoliko neočekivanih poraza i njihove šanse za povratak u Drugu ligu sve su manje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

 Jučer,19.01.2011.g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom. Osnovano se sumnja da je u jutarnjim satima dana 01.01.2011.g., u mjestu Otok Dalmatinski, ispred ugostiteljskog objekta,  nožem zadao ubodnu ranu 22-godišnjaku kojem je utvrđena lakša tjelesna ozljeda. Podnijeta je odgovarajuća kaznena prijava.


Jučer,19.01.2011.g. policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom odgovornom osobom poduzeća iz Makarske i 53-godišnjakom odgovornom osobom poduzeća iz Sinja. Osnovano se sumnja da su u od sredine 2005. do sredine 2007.g., tijekom postupka restrukturiranja i privatizacije poduzeća iz Sinja počinili kazneno djelo iz čl.292. i 312. KZ-a čime su oštetili poduzeće za 303.000 Kn. Slijedi Posebno izviješće nadležnom ŽDO.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Zbog bure u pojačanju dionica autoceste A 1 Sveti Rok-Maslenica zatvorena je za sva vozila, a državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila.

Također zbog bure, na Krčkom i Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a na dionici Senj- Sveta Marija Magdalena još i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorm (I. i II skupina).

Jak vjetar usporava promet na autocesti Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.
Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji, a slab snijeg povremeno pada u Lici i Gorskom kotaru.

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale, te na širem području Gračaca, Obrovca i Knina mogući su odroni zemlje i kamenja.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK