Srijeda, 20.01.2010.

Danas bi se trebala znati lokacija na kojoj bi se u Sinju gradila nova zgrada OŠ Fra Pavla Vučkovića

Danas bi se trebala znati lokacija na kojoj bi se u Sinju gradila nova zgrada OŠ Fra Pavla Vučkovića. Naime o toj tematici predviđen je sastanak u Ministarstva znanosti obrazovanja i športa na kojem će o tome razgovarati ministar Radovan Fuks i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

Pored ministarstva znanosti obrazovanja i športa sinjski gradonačelnik posjetit će Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom gdje će o dodjeljivanju vojarne Ivaniša Nelipića gradu, razgovarati s državnim tajnikom Jozom Saračem.

Uskoro javni natječaj za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja

Prijedlog  programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja, kojeg je grad Sinj uputio na očitovanje Ministarstvu poljoprivrede vraćen je u Sinj i ocijenjen vrlo dobro u pogledu pripreme. U narednom razdoblju slijedi objava javnog natječaja.

800. obljetnica prvog spomena grada Trilja

Godine 2010. slavi se 800. obljetnica prvog spomena grada Trilja u pohrvaćenom obliku (1210. - 2010.). Prvi poznati pohrvaćeni oblik antičkih naziva Tilurium i Pons Tiluri je Tril, a nalazi se u ispravi ugarsko-hrvatskog kralja Andrije II. iz 1210. godine. U spomenutom dokumentu kralj Andrija darovao je knezu Domaldu i njegovim potomcima Zentinam et Tril cum teris cultis, što znači, Cetinu i Trilj s obradivim zemljama.
Za tu važnu obljetnicu Kulturno društvo Trilj pripremilo je Dvogodišnji program, koji bi se trebao ostvariti u Trilju i Košutama tijekom 2010. i 2011. godine.
Program obilježavanja možete vidjeti na web stranici Kulturnog društva Trilj. (www.kdtrilj.hr)

Akcija darivanja krvi u Trilju

U Trilju će se se u petak, 22. siječnja, od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija održati akcija darivanja krvi. Organizatoru su Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja Trilj.

Obavijest

Večeras će se s početkom u 20 sati u samostanskoj dvorani u sinju održati javni skup na temu “OBLIKOVANJE PROGRAMA ZAJEDNICE VJERNIKA KOJI ŽELE BITI AKTIVNIJI U DRUŠTVENOM ŽIVOTU I U ŽUPNOJ ZAJEDNICI“. Inače ovaj skup organizira se na inicijativu nekolicine vjernika i svećenika. Na skupu će između ostalog biti riječi o mogućim oblicima udruženog djelovanja s istaknutim opredjeljenjem za djelovanje u društvu u duhu socijalnog nauka Katoličke crkve.

Obavijest

Sutra, 21. siječnja, će se s početkom u 12 sati u Galeriji Galiotović u Sinju održati predavanje za uzgajivače krava, ovaca i koza. Predavači su Srećko Ladišić i Ivo Juras.

Stanje na cestama

Na cestama u gorju, duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale opreznije treba voziti zbog čestih odrona.

Zbog radova u desnoj cijevi tunela Sveti Rok na autocesti A1, prometuje se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela (smjer Zagreb).


Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski–Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), zabranjeno je prometovanje za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 5 t.

Zbog radova, zatvoren je tunel Lokva Rogoznica na dionici Jadranske magistrale D 8 Omiš-Dupci, a vozi se naizmjence, obilaznicom s južne strane tunela. U mjestu Podaca vozi se također jednim trakom, naizmjence, zbog sanacije kolnika. ...