Subota, 20.01.2007.

"KRNJEVALSKI DANI 2007."

Simboličnom predajom ključeva grada Sinja predsjedniku krnjevalske udruge Damiru Filipoviću Grčiću danas počinju "Krnjevalski dani 2007. godine" u Sinju. Predaja ključeva biti će danas u 18 sati na Trgu kralja Tomislava, a potom će se feštati u novim prostorima krnjevalske udruge u Palacini.
Kako nam je rekao predsjednik Udruge ove godine organizirati će se dječji i krnjevalfest za odrasle te maskembal za djecu i odrasle, a članovi udruge maskama će se predstaviti i međunarodnoj smotri maškara u Rijeci.

Za nadolazeći dječji krnjevalfest udruga za
svu djecu sa smislom za glumu, pjevanje i ples organizirala je audiciju za izbor izvođača koja će se održati sutra u nedjelju u prostorijama pučkog kazališta u gradskom kinu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Trilj, organiziraju akciju darivanja krvi u utorak, 23. siječnja. Akcija će se održati u restoranu Dalmacija u Trilju, u vremenu od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se Triljani i drugi koji bi željeli dati krv, da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuju dva filma. U 18,00 sati na rasporedu je crtani film «Pusti vodu da miševi odu», a od 20 film «Priča o Isusovom rođenju».

SPORT

Košarkaši Alkara sutra u Zagrebu igraju prvenstveni susret A1 košarkaške lige, gdje im je domaćin vodeća ekipa zagrebačke Cedevite.

Nastavlja se i natjecanje druge lige u kojoj sutra triljska Cetina igra u Zadru protiv zadarskih Jazina.

KRONIKA 92

Interventna jedinica policije, 18.01.2007. g., u Splitu, Poljička cesta, kod nadvožnjaka Visoka, nakon što su prethodno upravljajući osobnim vozilom marke ford mondeo, splitskih reg. oznaka, na raznim lokacijama po gradu, bacali kamenje i druge predmete na autobuse i osobna vozila zagrebačkih reg. oznaka, službenici IJP PU zatekli su dvadesetdevetogodišnjaka (koji je upravljao vozilom), tridesetdvogodišnjaka, tridesetjednogodišnjaka dvadesetsedmogodišnjaka i dvadesetrogodišnjaka, svi iz Kaštela. Kako su se svi nalazili u alkoholiziranom stanju, te su se oglušavali o zapovjedi pol. službenika, nad njima su uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje) te su privedeni u II PP na krim obradu. Utvrđeno je da su oko 23,05 sati, na predjelu Sirobuja pokušali fizički napasti vozača kombi vozila VW transporter, šibenskih reg. oznaka, misleći da se radi o vozilu zagrebačkih reg. oznaka, a u kojem su se nalazili igrači KK «Cetinka» iz Trilja. Izgrednici su oštetili bočna klizna vrata na kombiju u vidu ogrebotina. Oko 23,15 sati, iz vozila su bocama i kamenjem gađali autobus poduzeća Samoborček, zagrebačkih reg. oznaka dok se nalazio na rotoru kod BP "Ina-Smokovik", kojom prilikom je na autobusu došlo do ogrebotina i ulupljenja lima s lijeve strane. Oko 22,50 sati, u Podstrani iz vozila su bocom pogodili osobno vozilo hyundai-elantra, zagrebačkih reg oznaka, vl. poduzeća Zepter iz Zagreba, oštetivši ga po prednjim i stražnjim lijevim vratima. Ukupna šteta na oštećenim vozilima naknadno će biti utvrđena. Protiv počinitelja je podnesena prekršajna prijava po čl. 6 i čl. 17 ZOPPJRM-a. Obrada je u tijeku.
IZVOR: PU SD

Djelatnici 10. Policijske postaje iz Sinja jutros u 5 sati i 15 minuta bilježe prometnu nezgodu u Butigama kada je došlo do slijetanja šlepera sa ceste. Zbog izvlačenja kamiona na toj dionici postavljena je privremena prometna signalizacija, a prometovalo se otežano.