Petak, 20.01.2006.

DANI "MILANA BEGOVIćA" U VRLICI

Vrličani obilježavaju godinu velikana hrvatske književnosti svog sugrađanina Milana Begovića. U zgradi vrličke osnovne škole koja nosi njegovo ime otkrivena je i spomen ploča.

Iz poglavarstva Jure Plazonić kaže kako je obilježavanje godine hrvatskog pjesnika započelo prigodnom priredbom prvaka HNK Split s djelima Begovićevih drama uz glazbu kvarteta "Music forever".

Grad Vrlika za ljeto najavljuje nastavak prekinute tradicije održavanja popularne opere Ero s onoga Svijeta u interpretaciji Splitskog HNK. Opera će biti izvedena na športsko-rekreacijskom centru česma početkom kolovoza.

POčELA ISPLATA DOPLATKA ZA DJECU

HZMO potvrdjuje kako je jutros krenulo s isplatom doplatka za djecu za prosinac mjesec. Doplatak dobiva 236,986 korisnika za 454,954 djece, a Zavod je osigurao za isplatu oko 120 milijuna kuna.

PROGODNE NAGRADE POLICIJSKIM SLUžBENICIMA

Danas su u sjedištu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kako izvješćuje glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj, održana svečanost uručenja prigodnih nagrada policijskim službenicima koji su svojim radom doprinijeli rješavanju najtežih kaznenih djela. Nagrade je uručio načelnik policijske uprave Ivan Merčep.

OSNIVA SE UDRUGA PčELARA U HRVACAMA

Sutra će se u općinskoj vjećnici Hrvaca održati izborna skupština Pčelarske udruge. Kako najavljuju u inicijativnom odboru izabrat će predsjednika i tijela udruge.
Trenutno na području Hrvaca ima i do 2000 košnica, a dobrim urodom tijekom godine može se prikupiti po košnici i 15-20 kilograma meda.Dodaju kako je područje Hrvaca idealno za proizvodnju ovog ljekovitog artikla.

VRIJEME

Prevladava vedro i sunčano vrijeme. Jutros u 7 sati izmjereno je -3 stupnja Celzijeva. U nastavku dana i dalje sunčano i vedro uz porast temperature.