Četvrtak, 20.01.2005.

NESTALA LEOPOLDA BARAć IZ SINJA

Policijska uprava splitsko-dalmatinska obavijestila je o nestanku Leopolde Barać iz Sinja. Leopolda Barać rođena je 1966 godine, visoka je oko 170 cm, slabije je tjelesne građe, ovalna lica i svijetlo plave kose.
U trenutku nestanka nije posjedovala nikakav osobni dokument, bila je odjevena u svijetlo smeđu jaknu, tamnoplave hlače te smeđe cipele. Posljednji put viđena je u Sinju 15. studenoga oko podneva i otada joj se gubi svaki trag. Policija umoljava građane koji nešto znaju o ovom slučaju da se jave na broj 92.

MUP I PBZ POMAžU OBITELJI UBIJENOG POLICAJCA RANKA GRKOVIćA

Ministarstvo unutarnjih poslova i Privredna banka Zagreb d.d dogovorili su koordiniranu pomoć obitelji tragično preminulog policajca Ranka Grkovića......

POčINJE OBRADA PRIJAVA POPREZA NA DOHODAK

U područnim uredima i ispostavama poreznih uprava počinje obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2004. godinu. Zakonski su porezni obveznici obvezni podnijeti godišnju prijavu poreza u vremenu do kraja veljače, osobno u poreznoj upravi ili pak uredno popunjeno preporučenom poštom.

PROGRAM ZA PODIZANJE NOVIH VOćNJAKA I VINOGRADA U OTOKU

Općina Otok u suradnji sa županijom želi na svom području potaknuti uzgoj voća i vinove loze. Općina, županija i sam ulagač s jednakim udjelom sredstava sudjeluju u ovom programu. Jedini uvjet koji potencijalni vinogradar i voćar treba zadovoljiti je parcela od najmanje 2000 kvadrata.

PRIOPćENJE ZA JAVNOST HRVATSKIH PRAVAšA

Hrvatski pravaši u svom priopćenju za javnost pozivaju sve stranke Splitsko-dalmatinske županije kao i sve državotvorne stranke desnice na okupljanje povodom predstojećih lokalnih izbora, a kao alternativa HDZ-u i SDP-u sa njihovim koalicijskim partnerima.
Cilj im je, kako navode, zaustaviti krivotvorenje istine o Domovinskom ratu, rasprodaju hrvatske te prikazivanje pretvorbe i privatizacije koja je opljačkala hrvatski narod, kao nešto što je moralo biti, a za čije posljedice nitko neće snositi odgovornost.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

U petak se održava prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na području grada Trilja. Akcija darivanja provodi se od 9 do 13 sati u restoranu «Dalmacija».

POLGANJE RIBIčKOG ISPITA 30. SIJEčNJA

športsko ribolovno društvo «Cetina» organizira polaganje ribičkog ispita koje će se održati 30. siječnja u nedjelju od 13 sati. Prijava kandidata kao i ostale informacije mogu se dobiti na telefonu društva 822-715 ili osobno u prostorijama društva na adresi Kvartiri 1.

U PETAK žRK SINJ I PODRAVKA KOPRIVNICA

Sinj će u petak biti domaćin osmine finala kupa Hrvatske u ženskom rukometu. Od 20 sati na sinjskom parketu sastat će se naš žRK «Sinj» sa najvećim imenom ženskog rukometa u Hrvatskoj Podravkom iz Koprivnice.

VRIJEME

Prevladava sunčano vrijeme, prema najavama meteorologa u drugom dijelu dana bit će oblačno ali se oborine ne očekuju. Temperatura zraka izmjerena u 7 sati iznosila je 2 stupnja Celzijeva.