Izložba Borisa Ljubičića

Nakon Zagreba i Splita, u Sinju će biti postavljena izložba ‘Dizajn projekt: VIII mediteranske igare Split 1979′, autora Sinjanina Borisa Ljubičića.
Izložba se fokusira na jedan od najambicioznijih i najkompleksnijih dizajnerskih zahvata svog vremena – dizajn vizualnog identiteta međunarodne sportske manifestacije VIII mediteranskih igara.
Projekt vizualnog identiteta Mediteranskih igara u Splitu 1979. rađen je s namjerom da trajno promijeni standarde i prioritete grafičkog dizajna u tadašnjoj državi i šire. Njegova osnova i polazište bio je novi znak Igara dizajnera Borisa Ljubičića, koji je usvojen tek nakon tri uzastopna natječaja, te je nadišao okvir koji je za njega bio predviđen i postao trajnim službenim znakom svih Mediteranskih igara od tada do danas.
Izložba ‘Dizajn projekt: VIII mediteranske igre, Split 1979′ u Alkarskim dvorima bit će otvorena 2. kolovoza, a moći će se razgledati nekoliko dana.
Organizatori/sponzori izložbe: Hrvatsko dizajnersko društvo, Ministarstvo kulture RH, Muzej grada Splita, Studio international.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

31.07.13