Otvorena izložba ‘Dalmatinka’

Sinoć je u Vojarni otvorena izložba ‘Dalmatinka’ o nekadašnjem tekstilnom divu, organizirana od udruge SUK. Nakon otvorenja izložbe, posjetitelje je zabavljao akustični duo iz Splita, Igor & Irena.
Izložba će biti otvorena do četvrtka, svaki dan od 17 do 21 sat, tako da svi oni koji nisu mogli doći sinoć, a žele pogledati, mogu navratiti. Na izložbi se mogu vidjeti fotografije od same izgradnje Dalmatinke, preko razdoblja visoke proizvodnje, pa do propadanja i današnjeg stanja pogona i ostalih zgrada u kompleksu. Posebno su zanimljivi predmeti poput znakova upozorenja i proizvoda koje smo uspjeli prikupiti.
Ovim putem se zahvaljujemo preostalim djelatnicima u Dalmatinci koji su nam dopustili prikupljanje građe i fotografiranje u tvornici, kao i bivšim radnicama i radnicima koji su nam ustupili fotografije, predmete i uspomene, te ostalim institucijama i pojedincima s kojima smo surađivali.
Prvi dojmovi svih posjetitelja su pozitivni, i mnogi su se začudili količinom i raznolikošću prikupljenim predmeta. Ovim putem izražavamo žaljenje što ova izložba nije prepoznata od Grada Sinja, pa se nadamo da će je prepoznati i podržati građani.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

29.07.13