ODGOVOR DENISA šABIćA NA čLANAK IZ "SLOBODNE DALMACIJE"

Na izjave dogradonačelnika Sinja gosp.šenitije u Slobodnoj Dalmaciji kako glavni urednik Radio Sinja Denis šabić podmeće, a u svezi naslova kako je Gradska Sinjska vlast nezadovoljna prezentacijom na lokalnom radiju i rješenje vide u promjeni vlasničke strukture urednik odgovara:

"Uistinu sam pripremao radio emisiju po završetku 4. sjednice Gradskog vijeća u kojoj su gosti trebali biti predstavnici vladajuće Koalicije Preporod i oporbe. Kontaktirao sam predsjednika Gradskog vijeća Mišu Vareninu koji mi je i potvrdio da će netko od vladajućih doći najvjerojatnije gradonačelnik i njegov zamjenik, ili pak g. šentija i član poglavarstva g. Velibor Milošević...

Tema je trebala biti 100 dana vlast Preporoda ,rad Poglavarstva i Vijeća i izvješće o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci kao i rebalans proračuna. Medjutim do početka i za vrijemne emisije nitko se od vladajućih nije pojavio, pa sam u kontaktu g. Vareninom dobio njegovu osobnu ispriku te mi je izrazio žaljenje zbog tog trentuka

Kao glavni urednik istaknuo bi vrlo bitnu informaciju da su uvijek, kada su u pitanju političke emisije u studio pozivani predstavnici vladajućih i oporbe. Tako je bilo i prije, i vjerujte ostat će i ubuduće bez obzira tko sjedi u fotelji poglavarstva, tko u stolici oporbenih, bar dok sam na dužnosti glavnog urednika.

A što se tiče promjene vlasničke strukture,to nije u nadležnosti urednika pa sam bez komentara o tome odlučuje skupština Hrvatskog radio Sinja,ističe glavni urednik Denis šabić u odgovoru gospodinu dogradonačelniku Snježanu šentiji."

19.10.05