Večeras koncert Alberta Frke

U organizaciji OGŠ Jakova Gotovca Sinj i Hrvatske glazbene scene mladih, u Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca Sinj večeras će koncert klavira održati Alberto Frka. Koncert će početi u 19 sati.
Alberto Frka počinje glazbeno školovanje u Glazbenoj školi 'Luka Sorkočević' u Dubrovniku, najprije s prof. Radojkom Jordanov, a od 2. godine pa do mature srednje škole pohađa klasu prof. Vesne Miletić-Corona. Prvi solistički nastup s orkestrom imao je s 9 godina, a recital s 11 godina. Brojne nagrade i nastupi svjedoče o posebnom i iznimnom talentu jednog od najvrsnijih pijanista svoje generacije.
Nakon diplome na medicinskom fakultetu u Zagrebu 1990., odlazi u Pariz gdje diplomira klavir 1993., najprije na Scholi Cantorum, potom 1995. na Ecole normale de musique de Paris. Uvrštava se u renomirane svjetske pedagoge. Uz sudjelovanje na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima, gdje opsvaja prve i druge nagrade, solistički nastupa u Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji i SAD.
Godine 2007. vraća se u rodni Dubrovnik, a trenutno radi kao profesor i korepetitor na Umjetničkoj školi 'Luke Sorkočevića'. Osim brojnih samostalnih recitala, vrlo je aktivan kao komorni glazbenik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

21.05.13