'Projektni dan' za planet Zemlja

Učenici osnovne škole fra Pavla Vučkovića i njihovi učitelji u petak će odraditi 'Projektni dan' posvećen planetu Zemlja. Kako je u cijeloj domovini u prigodi 22. travnja organizirana akcija 'Zelena čistka 2013.', promotori naše međunarodno priznate eko škole dat će svojim aktivnostima značajan doprinos u ovoj akciji. Početkom radnog dana učenici nižih razreda posaditi će u školskom dvorištu tridesetak stabala breze i lipe visine oko 2 m.Sadnice je osigurala gđa Martina Barbić, inž.šumarstva. Akciji će se pridružiti djelatnici 'Vodovoda i čistoće' koji su 'kumovi' naše eko škole zajedno sa gradom Sinjom. Učenici viših razreda pobrinut će se za drugi dio rada na zaštiti našeg planeta. Oni će uz pomoć svojih nastavnika prikupljati elektronički otpad i učiti o važnosti njegovog zbrinjavanja, kako bi okoliš i sami ljudi bili zdraviji njegovim pravilnim skladištenjem.

Pozivu na zajedničku akciju uređenja školskog okruženja i zbrinjavanju opasnog otpada odazvale su se braniteljske udruge 'Veterani 126. brigade' i BZ Patriot, udruga Cjeloviti život, OI Vitezovi, ŠRD Cetina i neizostavna Turistička zajednica grada Sinja.

Članovi Foto video udruge Sinj pripremili su zanimljivu izložbu fotografija na temu 'Zemlja je zakon' koju ćete moći pogledati u crkvenom klaustru.

Ovo je poziv svima koji žele biti dio događanja i vratiti mali dug prirodi.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

18.04.13