Rezultati provedenih aktivnosti udruge Novi putUdruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti „Alkarski grad Sinj – STOP OVISNOSTI“ koji se provodi u svim odgojno - obrazovnim ustanovama na području grada Sinja i cetinskog kraja te od Ministarstva zdravlja financijsku potporu za projekt „U viteškom gnijezdu - NE OVISNOSTI!“ koji se provodi u svim odgojno - obrazovnim ustanovama na području grada Sinja.

         U sklopu projekta  „Alkarski grad Sinj – STOP OVISNOSTI“ u Osnovnoj školi Ante Starčevića Dicmo za učenike od petog do osmog razreda organizirana su tematska powerpoint predavanja na temu ovisnosti o alkoholu i duhanu te tematski nagradni kvizovi znanja.

U sportskom dijelu projekta održano je 22.ožujka 2013.g. u četvrtak u 12:00 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Marka Marulića u Sinju sportsko natjecanje u hokeju na paketu.

Natjecanje je bilo namijenjeno za učenice i učenike (mješovito) prvih razreda srednjih škola sa područja grada Sinja.

U natjecanju su sudjelovale Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića, Tehnička i industrijka škola Ruđera Boškovića i Gimnazija Dinka Šimunovića.

Rezultati provedenog natjecanja su:

Gimnazija Dinka Šimunovića - Tehnička i industrijka škola Ruđera Boškovića 1-2

Gimnazija Dinka Šimunovića - Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića 2-3

Tehnička i industrijka škola Ruđera Boškovića - Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića 3-0.

    Mjesto – Tehnička i industrijka škola Ruđera Boškovića

    Mjesto – Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića

    Mjesto - Gimnazija Dinka Šimunovića

Voditelj projekta je bio gospodin Ivica Zorica,prof.

 

 

          U sklopu projekta  „U viteškom gnijezdu  - NE OVISNOSTI!“ u Srednjoj tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića za učenike prvih i drugih  razreda organizirana su tematska powerpoint predavanja na temu ovisnosti o alkoholu i opojnim drogama. A u Srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića za učenike prvih i drugih  razreda organizirana su tematska powerpoint predavanja na temu ovisnosti o alkoholu i duhanu, te su provedeni tematski nagradni kvizovi znanja.

Za učenike u navedenim projektima udruga Novi put je pripremila promotivne materijale i prigodne nagrade.

Udruga Novi put kroz projektne aktivnosti nastoji senzibilizirati mlade za problem zlouporabe droga, alkohola i pušenja te ih informirati i educirati o posljedicama konzumiranja svih oblika droga.

Svrha održavanja projekta je prevencija rizičnih oblika ponašanja  i ovisnosti (nasilje i konzumiranje svih sredstava ovisnosti: alkohol,duhan i opojna sredstva) kod učenika.

26.03.13