Prioćenje Odbora gradske organizacije HSS – a Sinj

Poštovane sugrađanke i sugrađani,
dok se vladajuće političke strukture našeg grada bave virtualnim projekcijama svoje dosadašnje i buduće (ne)uspješnosti na poslovima obmanjivanja javnosti, tiho, gotovo neprimjetno, još jedna sinjska firma došla je pred stečaj. Riječ je o Ciglani koja trenutno ima 16 zaposlenih, što znači još stotinjak ljudi s ugroženom egzistencijom. U vrijeme kad na Zavodu imamo rekordne 3 tisuće nezaposlenih, ova činjenica je katastrofalna.
IZVOR: Odbor gradske organizacije HSS – a Sinj

HSS postavlja pitanje kome je to u interesu i što se još može učiniti da bi se ovaj scenarij izbjegao. Aktualna vlast, u ovom slučaju, nije se iskazala, Grad Sinj je, iako najmanji vjerovnik, prvi tražio pokretanje stečaja, i kad je to sud odbio, žalio se višem sudu. S druge strane, u 2012. godini, u tzv. Fondu za poticanje zapošljavanja, osigurali su 1.885.000,00 kn i doživili potpuni fijasko, jer je realizirano tragikomičnih 15 tisuća kuna, ostatak je prenamjenjen, a Vi, poštovani puče, pretpostavite gdje je potrošen. Novih 500.000,00 kn predviđenih u 2013. godini za istu svrhu, bez novih pretpostavki za stvarnu realizaciju, samo su predizborna farsa.
Podsjećamo kako HSS već dvije godine predlaže da se na lokalnoj razini napravi novi program za očuvanje postojeće zaposlenosti u malim poduzećima, obrtima i OPG – ima, ali za to nema ni volje ni sposobnosti. Iz istog razloga financiraju se gubici Doma zdravlja, financira se drugi tim hitne medicine, iako su se ta sredstva morala osigurati iz drugih izvora, a ne iz brdsko – planinskog gradskog proračuna. Što je s neiskorištenim resursima: vojarnom i staračkim domovima, mljekarom i preradom ribe na Kukuzovcu, žaruljama u Dalmatinki i sl., na 65 milijuna kuna uloženih u GZK još nemamo ni jednog novozaposlenog, sada bi se tamo trebala pokrenuti poljoprivredna proizvodnja, vjerojatno će iz Sinjskog polja dovoziti zemlju! Sve nas ovo, nažalost, podsjeća na priču o sadnji pamuka, a kad već spominjemo pamuk, iz sudbine „Dalmatinke“ nitko nije izvukao pouku. Tvornica otišla u stečaj, radnici na ulicu, bez stvarnih izgleda da se ponovno zaposle ili dobiju nekakvu odštetu.
Operacija uspjela, pacijent preminuo!
Bliže se novi izbori, ako mislite da je ova vlast na putu razvoja i prosperiteta, izaberite ih opet, ako pak mislite da je situacija vrlo loša, imajte na umu i poslovicu o rupi i zmiji. Parole prije četiri godine bile su „Sinj moj grad“ i „Volim Sinj“, sada ga od posesivnosti i ljubavi treba spašavati!

Nastavak slijedi.....

Pozdravljamo Vas našim tradicionalnim pozdravom,
               

VJERA U BOGA I SELJAČKA SLOGA !


Odbor gradske organizacije HSS – a Sinj

08.02.13