Sinj: Info-ploče s QR kodovimaTuristička zajednica Grada Sinja pokrenula je projekt označavanja kulturno-povijesnih spomenika sa svrhom informiranja turistā i edukacije lokalnog stanovništva o kulturnoj baštini.Dosad je postavljeno 14 takvih ploča, na njima se nalaze podaci o spomenicima i znamenitostima na hrvatskom i engleskom jeziku. Aktivacijom QR (quick response) koda na ploči pomoću smart mobilnog telefona turisti će se moći informirati o kulturno-povijesnim znamenitostima Sinja na moderan način kakav se već primjenjuje u svjetskim metropolama.
Označeni su Veliki most, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti, fontana Petrovac, Vila Danek, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, fontana Na izvoru (Luca), poznati građani Sinja (biste u parku pored Šetališta A. Stepinca), Palača Tripalo, kip fra Pavla Vučkovića, spomenik Tri generacije, Gaj Laberije te od prošlog kolovoza utvrda Kamičak, Alkarsko trkalište i Alkarski dvori.
Projekt postavljanja turističkih informativnih ploča financirali su Hrvatska turistička zajednica, Grad Sinj i Turistička zajednica Grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

04.12.12