Anketa o razvoju Cetinskog kraja

Institut 'Ivo Pilar' provodi istraživanje o razvoju Sinja i Cetinskog kraja. U okviru istraživanja od prošlog tjedna provodi se anketa kojom se ispituje mišljenje građana o aspektima socio-kulturnog života.
Prema riječima voditeljice projekta dr. Jasne Ćurković Nimac, anketa će pokazati kako građani vide razvojne perspektive svog kraja. 'U anketi ćemo vidjeti realno stanje prilika, odnosno percepciju stanovnika o prilikama u njihovom kraju. Često je kriva percepcija ljudi o realnim mogućnostima ta koja otežava realna ulaganja, poslovne rizike, turističke novitete, tradicionalnu ponudu i sl. Ovo anketno istraživanje bi dopunilo teorijska-znanstvena istraživanja koja ćemo izraditi kada budemo radili obradu prikupljenih podataka', naglasila je dr. Ćurković Nimac.
Anketiranje građana provodit će se do Božića, a prikupljeni podaci trebali bi biti obrađeni do kraja veljače 2013. godine. U dogovoru s čelnicima gradova i općina, anketu provode studenti s područja Cetinskog kraja. Iz Instituta 'Ivo Pilar' pozivaju sve građane da izađu u susret anketarima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

28.11.12