Ferata slavi drugi rođendan

U srpnju 2010. po internetskim 'šinama' svakoga tjedna počela je voziti sinjska Ferata. Nakon 15 objavljenih izdanja i kraćeg predaha, na današnji dan – 22. studenoga 2010., Ferata je počela voziti dnevno...

Sinjani i Cetinjani su Feratu prihvatili već od prvog broja. No, tjedna forma objave, koja općenito nije svojstvena internet novinarstvu, vrlo brzo je pokazala svoja ograničenja.

Uslijedilo je blago razočaranje feratijera, a onda i odluka o novom 'voznom' redu. Tako je od 22. studenoga 2010. Ferata počela voziti svakog dana.

Već nakon nekoliko 'đirada' broj putnika (pojedinačnih otvaranja Ferate) se povećao sa tjednih 800 na dnevnih 1000.

Čitatelja je bilo sve više, a feratijerskoj ekipi Hit radija priključili su se brojni entuzijasti bez kojih bi i ova Ferata odavno završila u 'staron gožđu'.

Kraj 2011. Ferata je dočekala sa neplanirano visokih 3.500 dnevnih čitateljskih ulaza. Vrijednost sinjske internetske 'gožđene mašine' prepoznata je i od strane HURIN-a (Hrvatske udruge radija i novina koja broji više od 150 članica – radija, televizija i novina). HURIN je tako Feratu proglasio portalom godine i dodijelio joj popularnog 'Zlatnog miša'.

No taj uspjeh očito je bio tek 'vrh Klisa' pa se u 2012. krenulo 'nizbrdo i bolje'. Tako čitatelji Feratu trenutno otvaraju oko 4.500 puta dnevno i pročitaju više od 30 tisuća članaka.

U ove dvije godine feratijeri su objavili gotovo 6 tisuća članaka i nebrojeno više fotografija. U istom periodu, čitatelji su na Ferati otvorili, vjerovali ili ne – više od 20 milijuna članaka.

'FALA IN' uz poziv za nastavak zajedničke 'đirade' po ovim našim sinjskim i cetinskim 'internet šinama'!

IZVOR: WWW.FERATA.HR 

22.11.12