Ponedjeljak, 19.12.2011.

Mažoretkinje oduševile nastupomKulturno umjetnička udruga Sinjske mažoretkinje sinoć je pred prepunim gledalištem u gradskom kinu održala svoju božićnu priredbu.Program nastupa bio je šarolik. Svojim izvedbama publiku su oduševile sve grupe sinjskih mažoretkinja, od najmlađih mrvica pa do najstarijih seniorki. Posebno atraktivna je bila prva koreografija koju su sve mažoretkinje zajednički izvele na mix božićnih pjesama.

Ovim putem KUU Sinjske mažoretkinje se zahvaljuje svim posjetiteljima što su došli u tako velikom broju da ih podrže u njihovom nastupu. Svim svojim članovima, kao i njihovim obiteljima, te čitateljima 'Ferate' žele sretan Božić, te sretnu i uspješnu Novu 2012. godinu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Brdsko-biciklistička utrka na BitelićuBiciklisatički klub 'Krš' iz Splita, uz suorganizaciju udruge 'Carpe Diem' iz Hrvaca, organizirao je utrku u disciplini Downhill, brdsko-biciklističku utrku u disciplini spust.Na natjecanju je sudjelovalo 30 biciklista s cijelog područja Dalmacijie i iz Istre. Na vrlo zahtjevnoj stazi, koju su osiguravali pripadnici HGSS-a, nije bilo ozlijeda kod vozača kao što je bio slučaj prošle godine.

Staza, koja se nalazi na Biteliću, na Gredi, pored poletišta i sletišta za paraglaiding, duga je 1.800 metara, a razlika od starta do cilja u nadmorskoj visini iznosila je 350 metara.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Cetinskom kraju pao prvi snijeg!U Cetinskom kraju pao je prvi snijeg ove zime! Iako snijega, koji je uz kišu počeo padati sinoć oko 22 sata nema u Sinju, tijekom noći zabijelila su brdska naselja Cetinskog kraja, kao i brdo Visoka iznad Radošića. Najviše ga ima na Maovicama, gdje ga je palo 20 cm, na Zelovu ga ima 15 cm, Sutini 6, a na Kamenskom 10 cm. Snijeg još uvijek pada na triljskom području, na Tijarici, Voštanima, Rožama, Vrpolju i Aržanu.

Zimska služba sinjske Nadcestarije sinoć u 22 sata počela je s čišćenjem i posipanjem važnijih prometnica, pa nema nikakvih problema u odvijanju prometa. Prema vrličkom kraju očišćene su sve ceste, a dva kamiona još uvijek čiste snijeg na triljskom području.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest o podjeli božićnih poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb sa prebivalištem na području Grada Sinja

Dana  19. i 20. prosinca (ponedjeljak i utorak) 2011. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa dijelit će se božićni poklon paketi korisnicima pomoći za uzdržavanje prema evidenciji Centra za socijalnu skrb Sinj. Poklon pakete osigurao je Grad Sinj.

Podjela će se vršiti:
- u ponedjeljak 19. 12. od 10:00 do 18:00 sati,
- u utorak 20. 12. od 08:00 do 18:00 sati.

Obvezno predočenje osobne iskaznice korisnika pomoći.

IZVOR: GRAD SINJ

Sport

U posljednjem kolu prvog dijela sinjske su odbojkašice pobijedile ekipu Splita 1700 III, rezultatom 3:1 u setovima (21:25;25:12;25:11;25:18). Sinjske su odbojkašice ovom pobjedom preskočile dosadašnjeg lidera na tablici Marinu Kaštela koji su poraženi u Zadru od istoimenog domaćina.


Odigrani su susreti drugog dana božićno-novogodišnjih malonogometnih turnira u Sinju i Trilju.U sinjskoj dvorani sinoć je odigrano pet susreta.
C.B. BUBAMARA – JUKIĆ DAM 1:6 (0:2)
Š.D. DICMO C.B. PATRIOT – NEREDNI 4:3 (0:2)
BISTRO ANTONIO – TORCIDA C.B. KING 1:3 (1:2)
MNK SUTINA – C.B. SNOOPY 0:1 (0:0)
GALEX – AZRA 1986 7:3 (3:0)

Zbog zauzetosti dvorane sinjski turnir nastavlja se u četvrtak.

U triljskoj dvorani odigrana su tri susreta malonogometnog kupa.
NOVA SELA – GENIUS PERAN 2:7
MOKRI ČEP – ARGENTINA 3:9
MORSKA VILA KOŠUTE – TRINIDAD TOBAGO 1:3.
Turnir se nastavlja večeras.
19 h VRTACNIK – LARIN IZBOR TRILJ
20 h JUKIĆ DAM OTOK – FRIZERSKI SALON PEA

IZVOR: WWW.FERATA.HR