Subota, 19.12.2009.

Obavijest za radnike Dalmatinke Nove

Stečajni upravitelj  Dalmatinke Nove Vedran Šeparović pozvao je sve radnike Dalmatinke da mu dostave zdravstvene  iskaznice  i iskaznice uzdržavanih članova obitelji zbog odjave iz tvrtke. Nakon odjave, radnici će se moći prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Iskaznice se trebaju donijeti u ponedjeljak ili utorak kod Ane Jelinčić.

Snijeg u Cetinskom krajuU Sinju je jutros počeo padati snijeg. Snijeg je zabijelio i cijeli Cetinski kraj. Iz sinjske Nadcestarije kažu kako posipaju državne ceste, konstantno se raliči, a zbog stalnih padalina nemoguće je, kažu prijeći na županijske i lokalne ceste.

Prijevoz putnika s Autobusnog kolodvora i drugih postaja odvija se za sada uredno, s bilježe se manja kašnjenja uvjetovana snijegom i poledicom na cesti.

Promet se u cijelom Cetinskom kraju odvija uz velike poteškoće. Na D-220  prema Kamenskom policija isključuje iz prometa teretna vozila i vozila bez zimske opreme.  


Zbog lošeg vremena  danas su otkazane božićne ispovjedi u župi Gala–Galje i Bajagić Obrovac izvjestio je tamođnji župnik fra. Luka Banić. Raspored ispovijedi biti će pročitan na sutrašnjim misama.

Tradicionalna podjela božićnica članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Danas, 19. prosinca, je u hotelu Alkar upriličena tradicionalna podjela božićnica  članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.  Božićnice u iznosu od 800 kuna podijelili su predstavnici gradova Sinja, Trilja i Vrlika te općine Hrvace i Otok.

Gradonačelnik Ivica Glavan sa suradnicima posjetio Dom za stare i nemoćne sv. Vinko Paulski

Gradonačelnik Ivica Glavan sa suradnicima danas je posjetio Dom za stare i nemoćne sv. Vinko Paulski te štićenima Doma  uručio prigodne božićne poklone.

U Sinju prikupljeno 30 doza krvi

U prostorijama Crvenog križa Sinj održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi u kojoj su sudjelovali  članovi Udruge navijača Hajduka “Torcida Cetinski kraj”, BZ Patriot, Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata županije SD, Udruge liječenih branitelja od PTSP-a i drugi darivatelji krvi. Prikupljeno je 30 doza krvi.

Održana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja

Jučer, 18. prosinca, je održana  sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja na kojoj je usvojen  proračun za 2010 godinu. Proračun  od 23.900.000,00 kuna, kaže Triljski gradonačelnik, je nešto manji u odnosu na prošlu godinu.  Pri izradi proračuna prvenstveno se mislilo na socijalno ugrožene stanovnike Triljskog kraja i umirovljenike, ulaganje u kapitalne objekte pratiti će situaciju u državi, a Trilju je najvažnije  osigurati radna mjesta.
Na dnevnom redu bilo je i izvješće Javno Komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća",  u kojem je i grad Trilj suvlasnik 26 posto. Izvješće su podnijeli direktor Damir Tomašević i Ivan Klapež iz Odjela za financije. S obzirom na gubitak poduzeća u 2008. godini od 4.150.000,00 kuna triljski vijećnici takvo Izvješće odbili su usvojiti.

Prigodni koncert sinjske Gradske glazbe

U okviru božićno novogodišnjeg programa, danas 19. prosinca, u gradskom kinu s početkom u 19,30 održat će se  prigodni koncert sinjske Gradske glazbe, a zapjevat će i klapa Sinj.

Sport

Večeras u 18 sati igra se susret posljednjeg kola A2 košarkaške lige u kojem se sastaju Cetina i Alkar.

Stanje na cestama

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A 6 Rijeka –Zagreb gdje je na dionici Delnice - Kikovica zabranjen promet za teretna vozila teža od 3,5 tone, natkrivena vozila, autobuse, motocikle i vozila sa kamp prikolicama, A 7 Rupa-Diračje, A2 Zaprešić-Krapina, te na državnim cestama kroz:
Liku: ...

Snijeg u Cetinskom krajuU Sinju je nešto prije 6 sati počeo padati snijeg. Snijeg je zabijelio i cijeli Cetinski kraj. Iz sinjske Nadcestarije kažu kako posipaju državne ceste, konstantno se raliči, a zbog stalnih padalina nemoguće je, kažu prijeći na županijske i lokalne ceste.

Promet se u cijelom Cetinskom kraju odvija uz velike poteškoće. Na D-220  prema Kamenskom policija isključuje iz prometa teretna vozila i vozila bez zimske opreme. 

Iz Sinjskog Autoprijevoza napomenuli su kako  linije iz Sinja prema Splitu kasne od 5 do 10 minuta.

Djelatnici "Vodovoda i čistoće" ulice posipaju sipinom . Većih problema za sada nema.

Zbog lošeg vremena  danas su otkazane božićne ispovjedi u župi Gala–Galje i Bajagić Obrovac izvjestio je tamošnji župnik fra. Luka Banić. Raspored ispovijedi biti će pročitan na sutrašnjim misama.

Stanje na cestama u Cetinskom kraju:
Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu:
D 60-Sinj-Trilj-Imotski
D62-Zagvozd-Metković-Vrgorac
D39-Aržano-Gornja Brela
D 220- Jabuka-Kamensko
IZVOR: HAK

Stanje na cestama

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama A 6 Rijeka –Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice, A 7 Rupa-Diračje, A2 Zaprešić-Krapina,na Istarskom ipsilonu, te na državnim cestama kroz:
Liku:
D 1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin,
D 25 Korenica-Lički Osik-Karlobag,
D 42 Saborsko- Poljanak-Selište,
D 50 Gospić-Gračac,
D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac,
D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj,
D 506 Dobroselo-Mazin,
D 522 Udbina-G.Ploča,
D 534 Gospić-čvor Gospić
D 217 G.Vaganac-Ličko Petrovo Selo,
D 218 Užljebić-Donji Lapac-Doljani- Brotnja-Srb-Sučević.
Gorski kotar:
D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice,
D 32 Prezid-Delnice,
D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,
D 203 Brod na Kupi-Delnice,
D 305 Parg-Čabar i
D 501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja,
te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

D 513 Mali Prolog-Ploče
ŽC 6208 Vrgorac-Ploče
D 60-Sinj-Trilj-Imotski
D62-Zagvozd-Metković-Vrgorac
D39-Aržano-Gornja Brela
D 220- Jabuka-Kamensko

Zbog snijega i bure prekinut je promet D8 između Novog Vinodolskog i Karlobaga na D 23 Žuta Lokva- Senj i D 27 Obrovac-Gračac. Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).Krčkim mostom smiju prometovati samo osobna vozila.

Posebice oprezno zbog snijega treba voziti autocestom A 1 između Maslenice i tunela Mala Kapela te na dionici Vučevica -Bisko, a brzina je ograničena na 40 km/h. D 54 Maslenica- Obrovac smiju prometovati samo osobna vozila.

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima.
IZVOR: HAK