Petak, 19.12.2008.

Trgovački sud u Splitu: odgođena odluka o stečaju Dalmatinke nove

Trgovački sud u Splitu u petak nije prihvatio prijedlog 66 radnika Dalmatinke nove da se nad njihovom tvrtkom otvori stečaj zbog neisplaćene plaće za rujan, ali ni zahtjev poslodavca da se prijedlog radnika odbije pošto je u međuvremenu tim radnicima isplatio plaću.

Tih 66 radnika je na tekuće račune plaću za rujan dobilo privatnim uplatnicama. Sud je zakazao novo ročište za 22. siječnja 2009. godine na kojemu predsjednik uprave Dalmatinke nove Gianfranco Ladini treba predočiti podatke o vrijednosti imovine i obveza tvrtke.

Sud je od Ladinija zatražio "prokazni popis imovine" ovjeren kod javnog bilježnika. Navođenje netočnih podataka u tom dokumentu predstavlja kazneno djelo.

Račun Dalmatinke nove u petak je bio blokiran na iznos od 9.557.672 kune. To, po tvrdnji radnika, nije ni približni iznos ukupnih dugovanja tvrtke čiji je račun u neprekidnoj blokadi posljednjih 50 dana, a 76 dana u zadnjih šest mjeseci.

Radnici u petak nisu bili zadovoljni odlukom suda, posebno što nije donešena privremena mjera zabrane zaspolaganja imovinom. Oni su svoj zahtjev za stečaj dopunili potraživanjima dospjelih plaća za listopad i studeni.

Druga grupa od 138 radnika istome sudu također predlaže stečaj nad Dalmatinkom novom zbog neisplaćenih plaća za rujan, listopad i studeni.

Sudac Ante čapkun uz petak nije dopustio radnicima Dalmatinke nove ulazak u sudnicu, mada su oni kao predlagači stečaja stranka u postupku.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

OBAVIJEST

Zbog obilnih kiša koje su padale ovih dana na području Bitelića došlo je do izljevanja Ponikve,pa je lokalna cesta prema zaseoku Bračulji zatvorena za promet.

Kiša je uzrokovala izviranje Suvoje, koja izvire u Sičanima u Dicmu a ulijeva se u Cetinu kod Biska. Voda je poplavila dijelove županijskih cesta Dicmo-Krušvar-Ercegovci-Bisko. Vozači se upozoravaju na oprezniju vožnju na ovom dijelu ceste.

OBAVIJEST



Podjela božićnica, koje je umirovljenicima s područja Sinja osigurao Grad Sinj, počela je danas, 19. prosinca, u Crvenom križu. Božićnicu u iznosu od 170 kuna praju umirovljenici čija ukupna mjesečna mirovina ne prelazi 1.600,00 kuna. od od 14,30 do 20 sati djelit će se božićnice umirovljenicima čija prezimena počinju slovima od E do J. Podjela božićnica nastavit će se i sutra.

USKORO POčETAK RADOVA NA IZGRADNJI 1. FAZE GZ KUKUZOVAC

Potpisivanje Ugovora o građenju objekatra i uređenja komunalne infrastrukture dijela I faze realizacije Gospodarske zone Kukuzovac s izvođačem radova Poduzeće za ceste Split bit će u utorak u 10 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja. Ugovorom o građenju obuhvaćena je izgradnja 3,7 km prometnica sa nogostupom i javnom rasvjetom, vodopskrbnim sustavom, sustavom odvodnje i DTK-om. Ugovorena vrijednost radova je više od 19 milijuna kuna, a rok izvođenja 8 mjeseci.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP -Sinj i Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata u nedjelju na poligonu braniteljske zadruge "Patriot" na Dabru organiziraju humanitarni turnir u airsoftu simulaciji vojno-policijskih borbi. Sav prikupljeni novac namijenjen je za kupnju božićno-novogodišnjih darova za oko 300 djece branitelja udruga koje organiziraju turnir. Na turniru će sudjelovati 15 tak ekipa iz Splitsko-dalmatinske županije, a među njima su i ekipe političkih stranaka HDZ-a i SDP-a iz Sinja, HSP-a iz Trilja i Imotskog.

OBAVIJEST

Iz Hrvatskog auto kluba Sinj pozivaju svoje članove da do sutra mogu u prostorijama kluba predignuti prigodne kalendare za 2009 godinu.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo večeras prikazivat će se britanski glazbeni film "Mamma mia". Film će početi u 19.45 sati.

SPORT

Večeras u 18,00 sati počet će prvi susret turnira u vaterpolu, koji će se do nedjelje održavati na Gradskom bazenu Sinj. Na turniru će nastupiti vaterpolisti 95. godište, a sudjelovat će 7 klubova: Mladost Zagreb, Medveščak, Galeb, te splitski klubovi POšK, Mornar i Jadran i naravno domaćin Vaterpolo klub Sinj, koji je uz Grad Sinj organizator.

Danas počinje 26. malonogometni Alianz Az kup u Trilju,na turniru sudjeluju 52 ekipe. Od 19 sati sastaju se: St Granit-Iskopi Rara, zatim Zlatna lađa Sinj-Egzotik Sinj i na kraju večeri igraju Srijane-Aš čubić.

Sutra počinje 27. sinjski malonogometni Božićno-novogodišnji turnir, na koji se prijavilo 44 ekipe.



KRONIKA 92

PP SINJ, 18.12.2008. g., provedena je kriminalistička obrada nad četrdesetšestogodišnjakom i četrdesetdvogodišnjakom zbog osnovane sumnje da su 03.04.2008. g., na širem sinjskom području provalili u BP Ine, odakle su otuđili novac, veći broj kutija cigareta, nešto slatkiša.
IZVOR: PU SD