Srijeda, 19.12.2007.

VIJESTI IZ HRVACA

Poglavarstvo Općine Hrvace na svojoj posljednjoj sjednici, prihvatilo je Prijedlog proračuna za 2008. godinu, u iznosu od oko 12 milijuna i 700 tisuća kuna, što je u odnosu na prošlogodišnji povećanje za oko 10%,. Najviše sredstava u proračun slit će se iz poreza i prireza na dohodak, oko 5 milijuna kuna. Prema prijedlogu poglavarstva Hrvaca najviše proračunskih sredstava u idućoj godini izdvojit će se za projekt industrijske zone Vukove stine, točnije za uređenje infrastrukture u zoni i otkup zemljišta. U prvoj fazi u zonu se planira uložiti oko milijun i pol kuna.
O Prijedlogu proračuna Općine Hrvace u petak će se raspravljati na sjednici Općinskog vijeća.

Prema riječima načelnika Dinka Bošnjaka, u Industrijskoj zoni Vukove stine, rasprodano je svih 15 hektara zemljišta koje se nudilo na natječaju. Zemljište je kupilo devet ulagača, koji će se baviti uglavnom proizvodnjom. Izgradnja prvih objekata i početak proizvodnje očekuje se tijekom idućega ljeta.
Početkom 2008. godine planira se raspisivanje novoga natječaja na kojem će se potencijalnim investitorima ponuditi još 24 hektra zemljišta.

OBAVIJEST

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj još uvijek se mogu predignuti poklon paketi na koje imaju pravo umirovljenici s mirovinom do 1.500 kuna,00, koje je osigurao Grad Sinj.
Ravnatelj Crvenog križa Ante Omrčen napominje da korisnici pomoći za uzdržavanje Centra za socijalnu skrb, koji nisu predignuli pakete, to još uvijek mogu učiniti. Paketi će se dijeliti i slijedećih dana u jutarnjem terminu.

PRODAJNA IZLOžBA


FOTO: www.glasdalmacije.com

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS u Palači Tripalo otvorila je humanitarnu prodajnu izložbu slika i umjetnina.
Izložba će biti otvorena do 23. prosinca od 9 do 13 i od 17 do 19,30 sati.

OBAVIJEST

Foto - video udruga Sinj izložila je više od 100 fotografija u Galeriji Galiotović. Tema izložbe je «Sinjske zanimljivosti», a bit će obuhvaćene tri tematske cjeline: Sinj i arhitektura, Alka i Velika Gospa te Sinjske minijature. Na fotografijama će biti prikazan Sinj tijekom sva četiri godišnja doba. Svoje radove na izložbi će predstaviti 5 starijih i 5 mlađih autora.

VIJESTI IZ TRILJA

Danas u trilju u okviru božićno novogodišnjeg programa u Gradskom kinu Božićnu priredbu izvest će učenici Osnovne škole Trilj.

PREDSTAVA SINJSKOG PUčKOG KAZALIšTA

U okviru Božićno-novogodišnjeg programa sutra će članovi sinjskog pučkog kazališta izvesti predstavu « Zavod za zapošljavanje 2. dio ». Predstava počinje u 20 sati i 15 minuta, a pretprodaja ulaznica po cijeni od 25 kuna je u knjižari Duga na pijaci.

SPORT

U Trilju danas u 18,30 sati počinje 25. Božićno novogodišnji Alianz malonogometni kup - Trilj 2007.
Na turniru će sudjelovati 52 ekipe, a prvu utakmicu odigrat će CB Latina Trilj i Rocken Roll. šrek Kaštela i Svib igraju u 19 i 30, a CB Petica Trilj i Kočini Bećari Košute u 20 i 30.

Na sinjskom malonogometnom turniru sudjelovati će 42 ekipe, turnir počinje sutra u 19 i 20 susretom između ekipa Samba Hrvace i Veterani Tektilca.

KRONIKA 92

PP SINJ, 18.12.2007.g., nakon kriminalističke obrade nad dvadesetdvogodišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio KD iz čl. 188./Silovanje/ KZ-a na štetu dviju maloljetnica priveden je IS žS koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje.

PP SINJ, 18.12.2007.g., kriminalističkom obradom nad maloljetnikom je utvrđeno da je dana 30.09.2007.g. u Sinju, otuđio mobitel na štetu tridesettrogodišnjaka. Slijedi KP iz čl.216./Krađa/ KZ-a ODO za mladež.
IZVOR: PU SD