Utorak, 19.12.2006.

KRONIKA 92

PP SINJ, 15/18.12.2006.g. nepoznati počinitelj se popeo na krovište disco cluba te je nasilno ušao u potkrovlje, a zatim i u unutrašnjost odakle je otuđio dva zvučnika i tri svjetlosna skenera. šteta 20 000 kn. Policija traga za počiniteljem.

Dana 18.12.2006.g. službenici I PP, II PP i IJP su u tri zapljene od devetnaestogodišnjaka, osamnaestogodišnjaka i dvadesetdvogodišnjaka, oduzeli "joint" težine 0,8 grama i 10 grama marihuane. Slijedi KP po čl. 173/Zlouporaba opojne droge/ KZ-a, PP iz čl. 3 ZSZOD.

SASTANAK GSV-a žUPANIJE SPLITSKO-DALMATINSKE

Gospodarsko socijalno vijeće županije Splitsko-dalmatinske danas će se sastati kako bi ponovno razmotrili stanje u tvrtci Dalmatinka Nova. Radnicima Dalmatinke Nove nedavno je isplaćena tek polovina plaće za rujan te će to danas kako neslužbeno doznajemo biti i tema sastanka GSV-a.

Počinje podjela poklon-paketa

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja pripremilo je oko 400 božićnih poklon paketa korisnicima pomoći za uzdržavanje, civilnim invalidima i članovima Kluba liječenih alkoholičara Sinj. Paketi se mogu predignuti danas od 7,30 u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj.
Poklon pakete će i ove godine dobiti i umirovljenici s mirovinom manjom od tisuću i pet stotina kuna. Oni pakete mogu predići od srijede a za njih je Grad osigurao 2 tisuće i 100 paketa.

"BETLEHEMSKO SVJETLO"

Izviđači porječani «Malin» u Sinj su iz Zagreba su donijeli «Betlehemsko svjetlo» kojeg čuvaju u svojim prostorijama u Oš «Marka Marulića».
Na svetoj misi za djecu, u nedjelju u 9,00 sati, Betlehemsko svjetlo izviđači će predati svećenicima Svetišta čudotvorne Gospe Sinjske.

PRODAJNA IZLOžBA

U tijeku je prodajna izložba božićnih ukrasa i razglednica koje su izradili štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonacci.Izložba pod nazivom «Darujte svoje najmilije darovima korisnika» otvorena je u samostanskom prostoru u Glavičkoj ulici te će potrajati do 23. prosinca u radnom vremenu od 9 do 12 i od 16 do 20 sati.

IZLOžBE

U Galeriji Galiotović postavljene su dvije izložbe: izložba fotografija «Sinj i Cetinska krajina iz zraka», koju su organizirali Foto video udruga Sinj i Aero klub Sinj, te izložba plakata i ostale arhivske građe nastale tijekom 50 godina Pučkog kazališta Sinj.

U Muzeju triljskog kraja otvorena je izložba starinskih predmeta pod nazivom «Božić kraj ognjišta». Na izložbi su prikazani predmeti koji su izišli iz uporabe a u prošlosti su ih koristili stanovnici Cetinskog kraja. Izložba će biti otvorena do sredine siječnja, a može se pogledati od 8,00 do 14,00 sati.

ODRžANA AKCIJA MJERENJA KRVNOG TLAKA, šEćERA I MASNOćE U KRVI

U prostorijama franjevačkoga samostana u Sinju u subotu je održana akcija besplatnog mjerenje tlaka, masnoće i šećera u krvi koju su organizirale patronažne sestre Doma zdravlja Splitsko -dalmatinske županije ispostave Sinj. U akciji je sudjelovalo 6 patronažnih sestara te 1 liječnik predstavnik tvrtke Roche koji je i sponzorirao akciju. Akciji se odazvalo oko 150 naših sugrađana što je za prvu akciju procjenjuju sestre izvrsno. Predstavnici tvrtke Roche tom prilikom zamijenili su i dotrajale aparate za mjerenje šećera u krvi trojici dijabetičara, a zbog iznimnog interesa za zamjenu aparata ta tvrtka donirati će još ih još 10 sjedeći tjedan.

KONCERT UčENIKA OGš JAKOVA GOTOVCA

Danas s početkom u 20,00 sati u dvorani Osnovne glazbene škole «Jakova Gotovca» u Sinju održati će se koncert učenika ove škole.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima danas do 14 sati bez napajanja električnom energijom će biti potrošači na području naselja Hrvace i to zaseoci Guberac, Buljac i Mihaljić izvijestili su iz HEP-a.

SPORT

U triljskom kinu izvučeni su parovi božićno - novogodišnjeg malonogometnog turnira «Trilj 2006/2007» na kojem nastupiti 52 ekipe. Turnir počinje danas u 18,00 sati, a prije toga će se odigrati revijalni malonogometni susret između ženskih ekipa Trilja i čaporica.

Još traju prijave za 25. božićno-novogodišnji malonogometni turnir Sinj 2006. Prijave se provode u Udruzi za mali nogomet na telefon 822-522 ili na mobitel 098.740306. Turnir inače počinje 21.12.2006 u četvrtak.

U Dubrovniku u susretu košarkaškog kupa Hrvatske igraju Dubrovnik i Alkar. Pobjednik ovog susreta igra protiv riječkog Kvarnera.