Subota, 19.11.2022.

PKD Gaj Laberije na obilježavanju Dana sjećanja u Škabrnji


Povijesna postrojba Delmata iz Sinja, kao pridruženi član Saveza povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, sudjelovala je u koloni sjećanja u Škabrnji, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga.
Ukupno 12 članova povijesne postrojbe u koloni sjećanja odalo je počast i poštovanje žrtvama Škabrnje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kuglači Lisnić i Ratković izborili plasman u završnicu prvenstva RH


Na kuglanama ‘Marija’ u Trilju i ‘Šubićeva’ u Šibeniku, odigrano je pojedinačno prvenstvo Dalmacije u kuglanju.
Kuglači Ivica Lisnić, član KK ‘Sinj’ osvojio je peto mjesto, a Robert Ratković, član KK ‘Bojovnik-Trilj’ sedmo mjesto te su tako izborili plasman na završnicu prvenstva RH. Prvenstvo će biti održano početkom prosinca u Zaprešiću, a natjecat će se 32 najbolja kuglača.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prisjećamo se žrtava Borova naselja


Komemorativnim skupom pod sloganom ‘Žrtva Borova naselja za Domovinu’, u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja ‘Vukovarske majke’ ispred ostataka u Domovinskom ratu srušene zgrade vukovarskog Borovo commerca, obilježit će se 31. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila te vukovarske gradske četvrti.

Obilježavanje će započeti vukovarski osnovnoškolci koji će zapaliti svijeće duž trase kolone – od Borovo Commerca do crkve Gospe Fatimske. Nakon Križnog puta – Kolone sjećanja ulicama Borova naselja, u crkvi Gospe Fatimske bit će služena sveta misa za žrtve Borova naselja za Domovinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR